
Kypsistä linsseistä ja uuden sadon sienistä saat herkullisen täytteen munakoisoille. Mainiot maut pyöristää lusikallinen turkkilaista jugurttia.
Melkein kaikki, mikä kasvaa, on nyt makeimmillaan ja tuoreimmillaan. Arjesta tulee puolet pirteämpää, kun kokkaukseen ottaa mukaan reippaasti kasviksia.
Munakoisot paahtuvat uunissa herkullisen pehmeiksi ja kantarellitäyte tekee niistä täydellistä syysherkkua. Jos kantarelleja ei lähimetsästä löydy, voit hyvin käyttää myös muita sieniä, vaikkapa tatteja tai suppilovahveroita.
Saat reseptistä helposti vegaanisen, kun vaihdat turkkilaisen jugurtin kaurapohjaiseen vaihtoehtoon.
Kantarellitäytteiset munakoisot
4 annosta | 15 min + 25 min
2 isoa munakoisoa
1 tl suolaa
1 sipuli
1 l kantarelleja tai muita sieniä
2 rkl öljyä
2 tl ras el hanout -mausteseosta
1 prk (380 g) kypsiä punaisia
linssejä
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
½ dl kuivahtanutta leipämurua
tai korppujauhoja
2 rkl oliiviöljyä
Lisäksi
1 suolasitruuna
2 dl turkkilaista jugurttia
½ ruukku korianteria
kuumenna uuni 200 asteeseen.
Halkaise munakoisot pitkittäin uunipellille. Ripottele suola leikkuupinnoille. Paahda munakoisoja uunissa 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja koverra munakoisojen sisus kulhoon. Jätä munakoisot uunipellille odottamaan täyttämistä.
Hienonna sipuli. Leikkaa sienet muutamaan osaan. Paista sieniä kuumalla kuivalla pannulla pari minuuttia. Lorauta öljy pannulle, lisää sipulit ja ras el hanout -mauste. Jatka paistamista vielä pari minuuttia.
Valuta linssit säilykeliemestä siivilässä. Lisää linssit ja kaavittu munakoison sisus pannulle. Kuumenna seos ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Täytä munakoisot kukkuralleen. Ripottele leipämurua tai korppujauhoja täytteen päälle ja pirskottele oliiviöljyä. Kypsennä 10 minuuttia uunissa, kunnes pinta ruskettuu kauniisti.
Leikkaa suolasitruuna pieniksi kuutioiksi kulhoon. Sekoita jugurtti joukkoon. Lusikoi sitruunajugurtti kuumien munakoisojen päälle. Viimeistele annos runsaalla korianterilla.
Vinkki! Suolasitruunoita on hyvin varustettujen kauppojen säilykehyllyssä. Suolaan säilöttyjen sitruunoiden ohjeen löydät myös täältä.
Lisää alkusyksyn arkiherkkuja löydät Kodin Kuvalehdestä 16/2021, jonka voi lukea myös osoitteesta Digilehdet.fi.