
Kesäisiä lettuja voi terästää suklaalla ja ihanalla mansikkasalsalla.
Pitsisen rapeiksi paistetut suklaaletut ja raikas mansikkasalsa ovat voittamaton yhdistelmä, joka uppoaa taatusti perheen pienempiinkin. Suklaan ystävä voi rouhia lettutaikinan joukkoon vielä hieman valkosuklaata tai tummaa suklaata.
Suklaaletut ja mansikkasalsa
10–12 kpl | 30 min
½ l maitoa
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
3 rkl sokeria
¾ tl suolaa
voita tai margariinia paistamiseen
Lisäksi
½ l mansikoita
1 ps (300 g) ananaspaloja pakasteena
2 rkl siirappia
Vatkaa maidon joukkoon muna, jauhot, kaakaojauhe, sokeri ja suola. Kaada taikina pulloon ja ota mukaan retkelle.
Pilko toiseen rasiaan mansikat ja lisää joukkoon jäiset ananaspalat. Lorauta päälle siirappi.
Ravista lettutaikinapulloa ennen paistamista. Kuumenna rasva pannulla ja paista letut nuotiolla lettupannussa pitsisiksi.
Tarjoa suklaaletut mansikka-ananassalsan kanssa.
Lisää mahtavia kesäherkkuja grilliin ja retkelle Kodin Kuvalehdessä 13/2022! Voit lukea ohjeet myös digilehdestä.