Perhosbroileri leikataan halki, maustetaan ja grillataan takuulla mehukkaaksi. Kirsikkakastike kruunaa herkkuhetken.
Perhosbroileri leikataan halki, maustetaan ja grillataan takuulla mehukkaaksi. Kirsikkakastike kruunaa herkkuhetken.

Pilkkomatta paras! Litistä broileri grilliin kokonaisena, niin se kypsyy meheväksi. 

Grillimestarin ei kannata hoppuilla pilkkomaan. Mitä isompi pala grillissä hitaasti kypsyy, sitä parempi on lopputulos. Myös marinointi yön yli mehevöittää lihaa. 

Salaisuus on paahtaa broileriin ensin herkullinen grillauspinta kovemmalla lämmöllä ja hiljentää sitten tehoja. Suorassa grillauksessa ruoka kypsyy nopeasti kovassa lämmössä suoraan hiilloksen tai kaasugrillin polttimojen yläpuolella. Epäsuorassa grillauksessa hiillos työnnetään grillin reunoille tai osa kaasupolttimoista sammutetaan.

Ota grillauksen avuksi lihalämpömittari: kypsä kana on 75-asteista. Voit testata kypsyyden myös pistämällä veitsellä tai terävällä tikulla reiden paksuun osaan. Kypsästä broilerista tihkuu kirkasta nestettä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Perhosbroileri grillissä

4 annosta | 1 tunti + 4–24 t

1 (n. 1,5 kg) kokonainen broileri

Marinadi

1 sitruunan mehu

4 valkosipulinkynttä

1 dl rypsiöljyä

2 tl suolaa

¼ tl mustapippuria

Glaseerauskastike

1 sitruunan mehu

½ dl rypsiöljyä

3 rkl hunajaa

2 tl chipotlechilijauhetta (esim. Santa Maria)

Leikkaa broileri perhoseksi: Laita lintu rintapuoli alaspäin leikkuulaudalle. Leikkaa keittiösaksilla pyrstön kumminkin puolin selkäranka irti koko matkalta, jotta broileri avautuu litteäksi.

Purista sitruunan mehu paksuun, suljettavaan muovipussiin. Kuori valkosipulit ja raasta ne mehun joukkoon. Lisää öljy ja mausteet. Laita broileri marinadiin ja anna maustua kylmässä 4–24 tuntia.

Nosta kana marinadista. Kuivaa liha talouspaperilla. Levitä broileri työalustalle. Paina lihan läpi ristikkäin muutama iso grillitikku, jotta sitä on helpompi kääntää.

Yhdistä pienessä kattilassa glaseerauskastikkeen ainekset. Keitä viisi minuuttia, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Kuumenna grilli noin 175 asteeseen. Laita liha ensin suoralle lämmölle. Grillaa kumpaakin puolta noin 10 minuuttia niin, että broileri saa kunnolla väriä. Sivele välillä pintaan glaseerauskastiketta.

Siirrä broileri epäsuoralle lämmölle. Grillaa 30–40 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 75 astetta. Kääntele broileria usein, jotta liha kypsyy tasaisesti. Sivele välillä pintaan kastiketta.

Lisää herkullisia grillausohjeita saat Kodin Kuvalehdestä 11/2023. Mukana ovat broilerin lisukkeeksi sopivat paistetut purjot ja paprikat sekä huippuhyvä makeansuolainen kirsikkakastike. Voit lukea lehden myös osoitteesta Digilehdet.fi. Jos et vielä ole tilaaja, tutustu Digilehdet.fi-palveluun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla