Puolikas pellillinen taatelikakkua ja puolikas annos täytettä riittävät tyylipuhtaaseen kertatarjoiluun.
Puolikas pellillinen taatelikakkua ja puolikas annos täytettä riittävät tyylipuhtaaseen kertatarjoiluun.

Taatelikakun kruunaavat raikas kuorrutus ja tuoreet hedelmät. Kakku vain mehevöityy, jos sen leipoo pari päivää etukäteen.

Taatelikakku on hyvästä syystä joka joulun suosikkileivonnainen: mehevä, säilyvä, mukavia muistoja mieleen tuova. Kun leivot taatelikakun pellille, se on vielä tavallista helpompi leikata ja koristella. Peltipiiras on helppo kuljettaa myös myyjäisiin, pallokentän laidalle tai joulunäytöksen buffettiin. Kauppa käy varmasti!

Jos haluat päästä vielä hepommalla, jätä kuorrute tekemättä ja leikkaa kakkulevy neliöiksi tai kuusen muotoisiksi kolmioiksi. Raidoita palat tomusokerikuorrutteella ja koristele tähtinonparelleilla, niin saat somia taatelikuusia.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Taatelipelti

18–24 palaa | 40 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita

2 dl vaaleaa glögijuomaa tai omenamehua

200 g voita tai margariinia

2 dl fariinisokeria

2 munaa

3½ dl vehnäjauhoja

2 tl soodaa

1½ tl kanelia

1 tl inkiväärijauhetta

½ tl neilikkaa

1 dl turkkilaista jugurttia

Tuorejuustokuorrute

2 prk (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa

2 dl turkkilaista jugurttia

1½ dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi

luumuja ja viikunoita

saksanpähkinöitä

siirappia

 

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Lohko taatelit kattilaan. Lisää joukkoon glögi tai mehu. Hauduta 5–10 minuuttia, kunnes taatelit ovat pehmenneet. Paloittele voi taatelien joukkoon sulamaan.

Sekoita hieman jäähtynyt taatelivoi tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää sokeri ja munat.

Sekoita jauhojen joukkoon sooda ja mausteet. Kääntele kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista taatelipeltiä 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita kuorrutteen ainekset. Levitä kuorrute rennosti jäähtyneen levyn pinnalle. Koristele pinta lohkotuilla luumuilla ja viikunoilla sekä pähkinöillä. Raidoita pinta kevyesti siirapilla ennen tarjoilua.

Kodin Kuvalehdestä 22/2023 löydät taatelipellin lisäksi myös reseptit mehevään pullatähteen, helppoihin appelsiini-suklaakekseihin ja muihin joululeivonnaisiin. Tilaajana voit lukea jutun myös täältä. Jos et vielä ole tilaaja, kokeile Digilehdet.fi-palvelua.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla