Puiden varjossa, pohjoisen puolella ja hieman varjoisassa viihtyvät ikivihreät koristepensaamme, jokta eivät jätä ainakaan kesäkuussa kukkiessaan ketään kylmäksi.

Alppiruusujen eli rhodojen väreissä löytyy valinnanvaraa vaaleanpunaisesta valkoiseen, lilaan, violettiin ja jopa pilkulliseen. Kukkien koko ja niiden määrä hurmaavat ja tuovat eksotiikkaa kotimaiseen puutarhaan.

Tutuimpia ja ostetuimpia ovat puistoalppiruusut eli Catawbiense-lajikkeet. Uudet suomalaiset lajikkeet eli marjatanalppiruusut on jalostettu menestymään pohjoisen oloissa, ja kestävimmät niistä selviytyvätkin Pohjois-Pohjanmaalla saakka.

Kotimaisissa lajikkeissa on sekä korkeita ja leveitä pensaita, muun muassa Pekka, P.M.A Tigersted ja Mikkeli että matalakasvuisia, muun muassa Pohjolan tytär ja Elviira.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Alppiruusut viihtyvät puolivarjoisella tai varjoisella kasvupaikalla. Paras kasvualusta niille on hapan, hieman turvepitoinen ja kuohkea. Esimerkiksi mäntyjen alla niiden on hyvä kasvaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nuoret taimet on suojattava kevätauringon paahteelta ilmavalla harsolla, ja keväällä kasvien juurialue on hyvä herätellä kastelemalla lämpimällä vedellä. Alppiruusuja ei juurikaan tarvitse leikata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla