Kesän päätteeksi puutarhassa on monenlaista mukavaa puuhaa tarjolla. Sadonkorjuun lisäksi on jo aika miettiä seuraavaakin kasvukautta.

* Loppukesällä voit jakaa keväällä ja alkukesällä kukkivia perennoja: vuohenjuuria, vuorenkilpiä, pioneja, kaunokaisia ja monia muita.

* Muista hankkia kukkasipulit. Istutus alkaa elokuussa, suurin osa istutetaan syys–lokakuussa.

* Vadelmille on loppukesällä annettava ripaus vähätyppistä syyslannoitetta. Ripaus tarkoittaa alle desilitraa neliötä kohti. Herukoille, aronioille ja pensasmustikalle sopii sama annostus sadonkorjuun jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

* Elokuun puoliväli on paras aika perustaa uusi nurmikko tai paikata vanhaa. Jos loppukesä on kuiva, sadeta iltaisin. Siisti vanhaa nurmea rautaharavalla raaputtaen, pistele ilmastointireikiä ja haravoi hiekkaa reikiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

* Valmistele ensi kevääksi ilmainen kukkamaa. Kerää talteen päivänkakkaran, sormustinkukan, harmaamalvikin, siperian-, idän- ja silkkiunikon, akileijan, kehäkukan, kosmoksen, ruiskaunokin ja muiden siemeniä. Raivaa rikkaruohoton kukkapenkki ja peitä se kasvuharsolla, ettei sinne pääse kutsumattomia siemeniä. Kun pakkaset alkavat, kylvä keräämäsi siemenet, sekoittele vähän pintamultaan ja peitä harsolla. Kevään tullen alkaa kasvu.

Katso, miten kasvien jakaminen sujuu mallikkaasti.

Tutustu myös syysleimuun, joka kukkii pitkälle syksyyn.

Tulppaanit istutetaan syys-lokakuussa. Nyt niistä voi jo alkaa unelmoida!

Sisältö jatkuu mainoksen alla