Persoonallista kotia on koristeltu niin paljon, että se muistuttaa värikästä taidenäyttelyä. Askartelu on perheen yhteinen harrastus. Helmiä ja pallonauhaa ei voi koskaan olla liikaa!

Pienikin hetki vapaa-aikaa, ja Sara Ljungdahl Holstilla on jo käynnissä jotain. Hänen luovuutensa lähtee lentoon usein ja nopeasti.

"Minulla on tarve puuhailla aina jotain, mutta se on minulle tapa rentoutua."

Sara uppoutuu virkkaamaan vilttejä tai tekemään graafisia kuvituksia, näpertämään koruja tai helmitöitä. Saran, hänen miehensä Stefanin ja kahden tyttärensä koti on täynnä väriä ja itse tehtyjä askarteluja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Muiden mielestä meillä voi olla vähän hullua, mutta ei se mitään. Meistä se on kivaa."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sara pitää blogia, jossa hän esittelee luomuksiaan ja kertoo, kuinka on ne valmistanut.

"Pidän konemusiikista. Sehän kuulostaa siltä kuin kuuluisi blipp blopp. Siitä keksin nimen blogilleni ja omalle Blipp-hahmolleni."

Hahmo esiintyy siellä täällä: kukkaruukuissa on pieniä, savisia ukkoja, ja Blipp on piirretty moneen paikkaan kuvitukseksi.

Kädet käyttöön

Sara tekee työtä värien maailmassa. Hän on markkinointijohtaja maaliyritys Beckersillä. Aiemmin hän suunnitteli lastenvaatteiden kuoseja sekä lelulaatikoita vaatteita ja sisustustavaraa myyvässä Indiskassa.

"Työni inspiroi minua tekemään jotain käsilläni. Kotonamme on paljon kamppeita, joita olen itse maalannut ja uudistanut."

Sara sanoo, että hänestä on kodikasta istua keittiönpöydän ääressä ja puuhastella yhdessä 13-vuotiaan Emblan ja 8-vuotiaan Liljan kanssa. Keittiötä hallitsee Marimekon tapetti.

"En väsy siihen koskaan, vaikka se on niin hallitseva. Onneksi kaikki muutkin meillä pitävät siitä."

Sara on sovittanut keittiön muut yksityiskohdat tape­tin väreihin. Sen värejä toistaen hän maalasi puiset, kirpputorilta ostetut kynttilänjalat sinisiksi ja on laittanut niihin violetit kynttilät.

Myös olohuoneessa on monta värikylläistä katseenvangitsijaa. Sohvalla Sara viihtyy virkkaamassa. Aina kun hän ottaa esille virkkaustyönsä, perheen kissa Snövit hyppää yleensä sohvapöydälle. Se alkaa leikkiä lanka­kerällä ja seuraa uteliaana, mitä tapahtuu.

Pallohapsujen paratiisi

Tähän asti Sara on omistanut luovuudelleen vasta vapaa-aikaansa. Hänen unelmansa on kuitenkin ­satsata siihen vielä enemmän, opiskella graafista suunnittelua ja perustaa oma yritys. Nyt Sara myy luomuksiaan jo omassa nettikaupassaan.

Luovuus näkyy joka paikassa: Lähes kaikki kodin lampunvarjostimet Sara on tehnyt alusta asti itse tai piris­tänyt niitä jotenkin. 

"Useimmat olen reunustanut pompom-nauhalla. Se on tekstiilinauhaa, jossa on pallohapsut. Olen siihen ­vähän hulluna", Sara myöntää.

Makuuhuoneen taustaseinässä on kaunokirjoitustapettia. Loput seinistä on maalattu värillä, joka on ­samaa sävyä kuin tapetin teksti. 

Puuovesta tehty musta sängynpääty on tarkoitus vielä maalata ruudulliseksi tai koristella tapeteilla. Kirpputorilta löytyneet yölamput Sara tuunasi vaihtamalla vanhan sähköjohdon punaiseen tekstiilijohtoon.

Blogissaan Sara näyttää, miten hän vaihtoi johdot ­uusiin. Hän sanoo pitävänsä itsekin bloggaajista, jotka näyttävät, kuinka he ovat toteuttaneet projektinsa.

"Minusta se on hieno, antelias tapa, että tarjotaan vinkkejä siihen, kuinka asiat voi tehdä. Motivoin ja inspiroin mielelläni muitakin puuhastelijoita."

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 5/2014.

Kysely

Millainen sisustus sinun omaa silmääsi hivelee eniten?

Uutta ja vanhaa luovasti yhdistävä
Uutta ja vanhaa luovasti yhdistävä
39.4%
Iloisen värikäs
Iloisen värikäs
31.5%
Harmoninen, luonnon sävyjä yhdistelevä
Harmoninen, luonnon sävyjä yhdistelevä
15.7%
Mustavalkoinen
Mustavalkoinen
5.2%
Perinteisiä tekstiilejä ja vanhoja asioita sisältävä
Perinteisiä tekstiilejä ja vanhoja asioita sisältävä
3.9%
Lempiväreihini perustuva
Lempiväreihini perustuva
3.9%
Tyylikkään virtaviivainen
Tyylikkään virtaviivainen
0%
Ääniä yhteensä: 76
Sisältö jatkuu mainoksen alla