KK-keittiöläinen Jenni Hakola hemmottelee ystäviään slaavilaisella kalakeitolla.

Kokkikurssien konkari. Sellaiseksi voi nimittää jyväskyläläistä 29-vuotiasta Jenni Hakolaa. Yhdessä puolisonsa Heikin Lehkosen kanssa pariskunta on oppinut työväenopiston kursseilla käsittelemään kalaa, laittamaan venäläistä ruokaa, thairuokaa, intialaista katuruokaa ja tekemään itse makkaraa.

"Ruuan laittaminen on helpoin tapa parantaa omaa elämänlaatua. Sekä itse tehtynä että ulkona syöden", Hakola kertoo.

Hakola hurahti ruuanlaittoon 18-vuotiaana talouskoulussa. Samalla hän alkoi lukea ajankuluksi keittokirjoja ja kestitä vanhempiensa kahvikekkereitä ja juhlia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tärkeintä ruuassa on hyvä maku. Hakola on kalafani. Mies tykkää lihasta, on täytettyjen leipien ystävä ja innokas kotipanimoihminen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oikomalla herkullisinta

Yhdestä asiasta pariskunta on eri mieltä. Hakola toivoo, että ruokaa jäisi yli myös seuraavalla päivälle. Mies taas haluaisi tehdä eri ruokaa joka päivä. Yhteisenä ajatuksena on, että kaikki ruoka pitää käyttää. Ja hyvänä tavoitteena se, että ruokaa laitetaan arkenakin yhdessä.

Pikkutarkat reseptit eivät ole Hakolan mieleen, joten hän oikoo reseptejä omien taitojensa mukaan. Tärkeintä on päästä nauttimaan lopputuloksesta eli herkullisesta ruuasta.

Tämän tietävät pariskunnan ystävätkin, jotka tulevat kylään virne kasvoillaan: "Mitäs hyvää me tänään saadaan?"

No, esimerkiksi slaavilaista lohikeittoa, jonka reseptin Jenni Hakola haluaa jakaa myös kk-keittiöläisten kokeiltavaksi.

"Resepti on kummitätini kehittämä. Keitto poikkeaa hieman siitä aivan perinteisestä kalasopasta, mutta on maultaan vähintään yhtä hyvä. Olemme itse tehneet pöperöä vain lohen kanssa, mutta eiköhän tähän muutkin kalat kelpaa."

Slaavilainen lohikeitto 

(4–5 ruokailijalle)

1 sipuli

1 rkl voita

1 purjo

2 valkosipulin kynttä

1,5 litraa kalalientä (1,5 litraa vettä ja kaksi kalaliemikuutiota)

1–2 maustekurkkua viipaleina

maustekurkkujen lientä sopivasti eli oman maun mukaan

½ kg kesäkurpitsaa

½ kg lohifilettä

tilliä

mustapippuria

suolaa oman maun mukaan

tarjoiluun ranskankermaa (tai smetanan ja ranskankerman sekoitusta)

Suikaloi sipuli ja kuullota se voissa kattilassa.

Lisää kattilaan liemi, purjo ohuina renkaina, maustekurkut, murskatut valkosipulin kynnet ja varovasti mustapippuria.

Anna keiton kiehua n. 5 minuuttia. Lisää suikaloidut kesäkurpitsat ja kuumenna kiehuvaksi sekä hauduta n. 5 minuuttia.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa maustekurkkujen lientä.

Leikkaa nahaton lohifilee noin 3x3 cm kuutioiksi.

Nosta kiehuvan kuuma keitto lieden sivuun ja lisää lohikuutiot. Anna lämmön tasaantua noin 5 minuuttia.

Älä keitä keittoa kalan lisäämisen jälkeen, etteivät kalapalat hajoa.

Silppua pinnalle runsaasti tilliä.

Tarjoa ranskankerma eri kulhosta.

 

Tule mukaan KK-keittiöön!

Kerro oma suosikkiohjeesi. Lähetä kuva ja tarina toimittajalle jenni.rinkinen@sanoma.com

KK-keittiö on KK:n uusi ruokaklubi ruuanlaittoa rakastaville. KK-keittiöläiset saavat etuja, ideoita, inspiraatiota, keittiöhaasteita, kutsuja tapahtumiin ja paljon muuta kivaa. KK-keittiöön voi liittyä tilaamalla kerran viikossa ilmestyvän uutiskirjeen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla