Hyvän omantunnon hillossa on maltillisesti sokeria.
Hyvän omantunnon hillossa on maltillisesti sokeria.

Hillo ei kaipaa kattilaa eikä suurta sokerimäärää, kun sen valmistaa mikrossa.

Tee viimeisistä marjapakasteista helppoa mikrohilloa. Käytä yhteen litraan marjoja 2 dl hillo-marmeladisokeria. Hillon mausteeksi sopii limen mehu ja pari ruokalusikallista tuoretta raastettua inkivääriä.

Hillo on valmista 20 minuutissa

Laita kohmeiset marjat ja hillo-marmeladisokeri laakeaan astiaan. Kuumenna mikrossa täydellä teholla (800 W) 5 minuuttia. Sekoita ja jatka kuumennusta 3–5 minuuttia, kunnes sokeri on liuennut ja seos kuplii.

Kuori pois hillon pinnalle noussut vaahto. Purista joukkoon limen mehu ja raasta sekaan inkivääri. Sekoita tasaiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Anna hillon jäähtyä 10 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuumenna lasitölkit ennen purkitusta

Pese kaksi lasitölkkiä huolellisesti ja kuumenna tölkkejä tyhjinä mikrossa kaksi minuuttia. Lusikoi hillo tölkkeihin ja sulje kannet.Mikrohillo säilyy jääkaapissa viikkoja.

Tai sittenkin sinappia?

Pakastemarjoista saat myös mehevää sinappia. Musta- ja punaherukat sekä mustikat maustavat seoksen herkulliseksi ja värjäävät sen kauniiksi. Tässä sinapin resepti:

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla