Hyvästi, nuupahtaneet yrtit, mustuneet banaanit ja eriparikeltuaiset! Avuksi rientää pakkanen.

1. Puna- ja valkoviini

Jos pullon pohjalle jää tilkka, joka ei enää houkuttele, pakasta se muovirasiassa. Viinitilkka tekee arkisesta risotostalihapadasta tai spagettikastikkeesta astetta gurmeemman. Säilyvyys: 6 kk.

2. Kananmunat

Keltuaisia ja valkuaisia ei aina tarvita leivontaan tasapareittain, mutta kummatkin voi hyvin pakastaa. Valkuaisista syntyy helposti marenkia ja keltuaisista majoneesia. Kokonaisenkin munan voi säilyttää pakastimessa, mutta ei kuorineen. Säilyvyys: 1 vuosi.

3. Voi

Tarjousvoita voi hyvällä omatunnolla vähän hamstrata: ylimääräiset säilyvät pakastimessa. Paperinen pakkaus ei ole ilmatiivis, joten sujauta se muovipussiin. Jäätynyttä voita on helppo raastaa. Raaste lämpenee nopeasti ja sopii siksi käytettäväksi piirakoiden pohjaksiSäilyvyys: 6 kk.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Tuoreet yrtit

Leikkaa yrtin lehdet ruukusta tuoreina minigrip-pussiin ja pakasta odottamaan käyttöä. Jo parin päivän säilytys jääkaapissa laimentaa turhaan yrttien makua. Säilyvyys: 3 kk.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Maito

Pian vanhenevan maidon voi reissuun lähtiessään pistää pakastimeen. Vaikka se aavistuksen menettäisi raikkauttaan ruokajuomana, pannarin tai puuron pohjaksi se sopii sulattamisen jälkeen oivallisesti. Säilyvyys: 3 kk.

6. Pähkinät

Erilaiset leivontapähkinät ja -rouheet unohtuvat pitkäksi aikaa kaappiin ummehtumaan. Säilytä ne kaikki pakastimessa, sillä pieni määrä sulaa nopeasti käyttöä varten. Säilyvyys: 1 vuosi.

7. Leipä

Leivän pakastaminen on tuttua totta kai, mutta pakastapa tuore leipä heti ostettuasi parin viipaleen annoksina. Leivänpaahtimessa sulattamalla saat joka aamu vasta leivotun tuntuisen aamiaisen. Säilyvyys: 3 kk.

8. Banaanit

Älä anna banaanien mustua pöydällä. Siivuta ne pakastimeen ja saat tarvittaessa surautettua sauvasekoittimella herkullisen kermaista, kylmää smoothieta tai vaikka upeaa sahramipehmistä. Jäinen banaani on oiva jätskin korvike, usko pois! Banaanisoseesta leivot myös makean banaanikakun. Säilyvyys: 3 kk.

9. Inkivääri

Tuore inkivääri on paljon parempaa kuin säilyke tai jauhe. Juurenpätkän ikä pitenee pakastimessa huimasti ja onneksi jäisen inkiväärin raastaminen onnistuu hyvin. Sitkeät säikeetkin silppuuntuvat toisin kuin sulaa inkivääriä raastaessa. Säilyvyys: 1 vuosi.

Lähde: Stilltasty.com

Lue lisää:

Pakastajan ABC: Näin säilöt kesän sadon

Sisältö jatkuu mainoksen alla