Varaa lasagnelle noin kolmen litran vuoka, niin uuni pysyy siistinä. Ruoka kiehuu kypsennyksen aikana.
Varaa lasagnelle noin kolmen litran vuoka, niin uuni pysyy siistinä. Ruoka kiehuu kypsennyksen aikana.

Tuhti ja muheva lasagne on isotöinen ja tiskiäkin tulee. Valmistus on silti yllättävän helppoa, ja klassikkoa on helppo muunnella.

Ihanan mehevä ja täyteläinen lasagne kootaan perinteisesti pitkään muhineesta jauhelihasoossista ja täyteläisestä valkokastikkeesta. Säästele lasagnelevyissä, jotta laatikosta ei tule liian kuivaa.

Laita kastikkeet porisemaan hyvissä ajoin

Tee ensin jauheliha-tomaattikastike. Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kokkaamista, niin se ruskistuu paremmin. Kastikkeen maku vain paranee, jos se saa kiehua hiljalleen puolisen tuntia.

Valkokastike onnistuu parhaiten pinnoitetussa kattilassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Käytä kevyt- tai täysmaitoa, sillä rasvaton maito palaa pohjaa herkemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kokoa lasagne näin

Levitä pohjalle ¼ jauhelihakastikkeesta, päälle juustokastiketta ja sen päälle kolme lasagnelevyä. Toista pari kertaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lusikoi päällimmäiseksi loppu jauhelihakastike ja reilusti juustokastiketta. Viimeistele juustoraasteella.

Anna kiehuvan kuuman lasagnen vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Tee etukäteen

Valmista kastikkeet edellisenä päivänä.

Voit myös koota lasagnen valmiiksi jääkaappiin ja vain kypsentää ennen tarjoilua.

Lasagnen voi pakastaa. Valmista kerralla reilumpi määrä ja pakkaa sopivina annoksina pakastimeen.

Kuusi vinkkiä klassikon uudistamiseen:

  1. Vaihda jauheliha broilerisuikaleisiin tai herkkusieniin.
  2. Kasvislasagne syntyy korvaamalla jauheliha kesäkurpitsa- ja/tai munakoisokuutioilla tai palsternakka-porkkanaraasteella. Voit myös käyttää soijarouhetta jauhelihan tilalla. Sama tomaattikastikepohja sopii kaikkiin.
  3. Merellisen lasagnen saat lisäämällä tomaattikastikepohjaan tonnikalaa tai kalakuutioita ja esimerkiksi purkkisinisimpukoita.
  4. Lisämakua tomaattipohjaiseen kastikkeeseen saa myös aurinkokuivatuista tomaateista, oliiveista ja kapriksista
  5. Mausta valkokastike erilaisilla juustoilla. Kokeile voimakasta punaleima emmentalia tai goudaa, mietoa mozzarellaa tai pikanttia vuohenjuustoa. Pippurijuustoa tai sinihomejuustoa riittää pienempikin määrä.
  6. Väriä lasagneen saa lisäämällä valkokastikkeeseen sulatettua ja valutettua pinaattia tai pari lusikallista pestoa.

Tee perinteinen lasagne tai hurmaannu punajuuri-vuohenjuustolasagnesta tai hienostuneesta lohesta. Jälkkäriksi sopii omenalasagne. Tässä ohjeet!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla