
Kaikkien aikojen helpoimmat donitsit ovat tässä: tee taikina ja pursota pellille. Ei enää rasvankäryä eikä ylimääräisiä kausiastioita!
Voiko donitseja tehdä ilman uppopaistamista ja koko kodin täyttävää rasvankäryä? Kyllä! Entä tarvitseeko uunissa paistamiseen erityisen donitsipelllin (joka vie taas tilaa muutenkin ahtaista keittiönkaapeista)? Ei!
Donitsien valmistaminen vappuherkuksi on nyt helpompaa kuin koskaan: pursota taikinasta renkaita leivinpaperille uunipellille ja kuorruta mieleisiksi.
Kepeä kuin tuulihattu, mutta helpompi tehdä
Donitsien taikina mukailee tuulihattuja. Ensin voi ja vesi kiehautetaan ja seokseen lisätään jauhot. Kananmunat lisätään huoneenlämpöiseen taikinaan. Sitten taikina pursotinpussiin ja pursottamaan. Paista rinkilät ja anna jäähtyä.
Herkullinen kuorrutus syntyy helpoiten mansikanmakuisesta tomusokerista ja vedestä. Pinkin kuorrutuksen päälle voi ripotella kuivattuja mansikoita ja vaikkapa murskattuja turkinpippureita.
Suklaakuorrutuksen saa kätevimmin Nutellasta. Suklaapähkinätahnan päälle voi ripotella vielä pähkinärouhetta ja valkosuklaata.