Tuulihattujen tapaan valmistetut donitsit eivät ole terveysherkku, mutta öljyssä kylpeville vappumunkeille ne antavat ihanan hattaraisen vaihtoehdon.
Tuulihattujen tapaan valmistetut donitsit eivät ole terveysherkku, mutta öljyssä kylpeville vappumunkeille ne antavat ihanan hattaraisen vaihtoehdon.

Kaikkien aikojen helpoimmat donitsit ovat tässä: tee taikina ja pursota pellille. Ei enää rasvankäryä eikä ylimääräisiä kausiastioita!

Voiko donitseja tehdä ilman uppopaistamista ja koko kodin täyttävää rasvankäryä? Kyllä! Entä tarvitseeko uunissa paistamiseen erityisen donitsipelllin (joka vie taas tilaa muutenkin ahtaista keittiönkaapeista)? Ei!

Donitsien valmistaminen vappuherkuksi on nyt helpompaa kuin koskaan: pursota taikinasta renkaita leivinpaperille uunipellille ja kuorruta mieleisiksi. 

Kepeä kuin tuulihattu, mutta helpompi tehdä

Donitsien taikina mukailee tuulihattuja. Ensin voi ja vesi kiehautetaan ja seokseen lisätään jauhot. Kananmunat lisätään huoneenlämpöiseen taikinaan. Sitten taikina pursotinpussiin ja pursottamaan. Paista rinkilät ja anna jäähtyä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Herkullinen kuorrutus syntyy helpoiten mansikanmakuisesta tomusokerista ja vedestä. Pinkin kuorrutuksen päälle voi ripotella kuivattuja mansikoita ja vaikkapa murskattuja turkinpippureita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suklaakuorrutuksen saa kätevimmin Nutellasta. Suklaapähkinätahnan päälle voi ripotella vielä pähkinärouhetta ja valkosuklaata.

Tee hattaraiset donitsit tällä reseptillä:


Jos uppopaistetut maistuvat paremmin, kokeile perinteistä donitsireseptiä:

Sisältö jatkuu mainoksen alla