Tervehdi ystävää sydämellisellä tuplapullalla.
Tervehdi ystävää sydämellisellä tuplapullalla.

Laskiaistiistai osuu tänä vuonna peräkkäin ystävänpäivän kanssa, joten kehitimme tuplajuhlaan tuplapullan. Se maistuu mantelimassalta, banaanilta, suolaiselta kinuskilta ja mansikkakermavaahdolta.

Laskiaisena mennään perinteisesti pulkkamäkeen ja syödään pullaa, mutta kuinka moni muistaa, minkä kunniaksi laskiaista alun perin on vietetty?

Laskiainen merkitsee laskeutumista seitsemän viikon paastoon, joka päättyy pääsiäisenä. Siksi molemmat keväiset juhlapyhät ovat  armotonta (ennemminkin itselle armollista!) herkuttelua: viimeistä messevää ateriaa ennen paastoa ja suurta ruokajuhlaa sen jälkeen.

Paaston alkuperäinen idea eli lihasta luopuminen on hyvinkin trendikäs asia. Myös sokerilakko ja vehnän vähentäminen ovat suosittuja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos paasto siis merkitsee pullataukoa, eikö ennen sen alkua kannattaisi popsia överipulla, laskiaispulla tuplana, koko kevättalven mahtavin kerrosherkku?

Tuplapullaan on toinenkin hyvä syy: tänä vuonna laskiainen on kalenterissa melko aikaisin ja laskiaistiistai osuu peräkkäin ystävänpäivän kanssa. Tuplajuhla vaatii tuplaherkut!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Tee megapulla näin

Yhteen tuplapullaan tarvitset kaksi tuoretta vehnäpullaa, jotka voit leipoa itse, mutta moni paistoa vaille valmis pakastepulla on niin hyvää, ettei ole mikään pakko. Leikkaa toinen pulla keskeltä kahtia ja viillä toisesta pois ohuet pohja- ja hattuosat.

Pullan alemmassa välissä on banaania, suolaista kinuskikastiketta ja kermavaahtoa. Ylempi väli on lastattu mantelimassalla ja kermavaahdolla, joka on värjätty hempeän vaaleanpunaiseksi mansikanmakuisella tomusokerilla. Rakkauspakkauksen kruunaa sydäntikkari.

Sisältö jatkuu mainoksen alla