Ruisleipä vai karjalanpiirakka, graavattu lohi vai kalakeitto?

Suomelle valitaan kansallisruoka tammikuussa 2017. Valinnan tekee kansa ja finalistiruokia on 12. Kokosimme finalistiruokien reseptit Kodin Kuvalehden sivuilta.

Pizza

Parmankinkku-viikunapizzassa ei ole tomaatti­kastiketta, vaan pohja peitetään ihanasti sulavalla mozzarellajuustolla ja viikunoilla. Loput täytteet levitetään valmiin pizzan päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hernekeitto

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Perinteisen hernekeiton kanssa tarjotaan sinappia ja hienonnettua sipulia. Katso myös kahdeksan tuunausvinkkiä, joilla keitto saa uusia vivahteita.

Ruisleipä

Itse tehty ruisleipä on kosteaa ja mehevää. Aloita leipäjuuren tekeminen paria päivää ennen leivän leipomista.

Mämmi

Mämmin voi tehdä myös itse – kokeile vaikka. Tarjoa mämmi kermavaahdon ja appelsiinihillon kanssa.

Kalakeitto

Perinteinen kalakeitto on helppo ja nopea ruoka, joka vain paranee, kun keität itse kalaliemen ja annat ruuan muhia yön yli jääkaapissa.

Viili

Kotiviilin tekemiseen tarvitsee vain kaksi raaka-ainetta ja tarpeeksi aikaa.

Karjalanpiirakat

Ruiskuoriset karjalanpiirakat vievät ensin aikaa ja sen jälkeen kielen. Tee kerralla tarpeeksi iso satsi, koska piirakat hupenevat suihin nopeasti.

Mustikkapiirakka

Helppo ja nopea mustikkapiirakka on melkein superruokaa, onhan siinä reilusti mustikoita ja kauraa.

Paistetut muikut

Jos haluat kaloista todella rapeita, lado ne ensin kuivalle, kuumalle pannulle ja lisää rasva vasta hetken kuluttua.

Karjalanpaisti

Karjalanpaisti on klassikkoruoka, joka kuuluu usein pitopöytään ja juhliin.

Graavilohi

Kun graavaat lohen itse, saat siitä juuri sopivan suolaista.

Maksalaatikko

Milloin viimeksi teit itse maksalaatikkoa? Se kannattaa, koska itse tehtynä maksalaatikko on vieläkin herkullisempaa.

Osallistu Suomen kansallisruoka -äänestykseen täällä

Sisältö jatkuu mainoksen alla