Talvellakin kävelystä tulee ihanaa kunnon nastoilla.
Talvellakin kävelystä tulee ihanaa kunnon nastoilla.

Kaatumiset aiheuttavat Suomessa vuosittain valtavasti sairaanhoitokustannuksia. Siihen olisi kuitenkin yksi hyvä apu!

Jokainen suomalainen osaa sen tietyn kävelyn. Hipsutuksen, jolla me pimeän ja lumisen pohjoisen asukkaat olemme pienestä pitäen oppineet ylittämään jäätyneitä lätäköitä ja salakavalia polanteita teillä ja jalkakäytävillä. Saman perinteen opetamme lapsillemme. Varo vähän, tässä on jäätä. Katso eteesi. Uppista!

Varovaisuudesta huolimatta me pyllähtelemme ja heilahtelemme, liukastelemme ja kaadumme. Ja samalla satutamme itseämme. Useimmin telomme käden, kyljen tai nilkan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan kaatumiset aiheuttavat Suomessa vuosittain satojen miljoonien eurojen sairaanhoitokustannukset. LähiTapiolan selvityksen mukaan vakavimmat vapaa-ajan tapaturmat sattuvat talvikuukausina, ja niihin on syynä mikäs muu kuin liukastuminen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Minä ostin ensimmäisen oman parini tänä talvena. Nyt kuljen vakaasti yli jään, viis veisaan kelioloista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Innostuin uusista popoistani niin paljon, että hankin samanlaiset joululahjaksi myös perheeni vanhuksille. Nyt heidän kävelylenkkinsä ovat pidentyneet ja askel on silminnähden vakaa.

”Säästö sairaanhoitokuluissa olisi tuntuva.”

Mitäpä jos kaikilla suomalaisilla olisi mahdollisuus samaan? Nastajalkineisiin, jotka ehkäisisivät tapaturmia ja lisäisivät talviajan liikkumista. Säästö sairaanhoitokuluissa olisi taatusti tuntuva. Siksi ehdotan: Kela-korvaus nastakengille ja sassiin!

Vielä kun valmistajat onnistuisivat tekemään jotakin kengistä sisätiloissa syntyvälle äänelle. Sille tietylle, josta me nastoihin hurahtaneet tunnistamme lajitoverin heti.

Narsk. Narsk. Narsk.

Nastat saa

Tuohon loppuun: Narsk, narsk, narsk.. Myynnissä nastakengille sisäsuojukset. Esim. Intersport on kaupannut 29,90 eur/pr.

  • ylös 10
  • alas 5
Narsk

Ei se sisätiloissa kuuluva ääni..vaan pahinta on se, kuinka nastat pilaavat lattiapinnat sisätiloissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla