Timon kannustamana Minna uskalsi aloittaa taas pianotunnit. "Teimme sopimuksen: Timo kokkaa, jos soitan taustamusiikkia."
Timon kannustamana Minna uskalsi aloittaa taas pianotunnit. "Teimme sopimuksen: Timo kokkaa, jos soitan taustamusiikkia."

KK viettää rakkausviikkoa. Tässä juttusarjassa parit kertovat, missä kohtasivat ensimmäisen kerran. Minna ja Timo löysivät toisensa baaritiskiltä. 

Minna Dufton, 37, ja Timo Tex Turpeinen, 48, menivät naimisiin viime elokuussa. Toista kertaa ja varmempina kuin koskaan. Tämä juttu on julkaistu alunperin Kodin Kuvalehden numerossa 13/2014. 

 

Timo: Tapasimme kaksi vuotta sitten Nurmeksen Härkäjuhlissa. Nojailin baaritiskiin, kun huomasin kauniin naisen lähestyvän. Yhtäkkiä nostin käteni ja tein sormillani rauhanmerkin: Peace! En tajua, mistä se tuli.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Minna: Nauroin. En ollut nauranut pitkään aikaan. Olin juuri toipumassa suhteesta ja päättänyt, että taiteilijaa en ainakaan ota. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Timo erottui baaritiskiltä, sillä hänellä oli valkoinen takki, buutsit ja aurinkolasit. Ajattelin, että mikähän pelle tuokin on.

Timo: Kysyin Minnalta, oliko hän yksin. Sitten vuodatin elämäntarinani.

Minna: Selitit, kuinka perheesi hajoaminen oli satuttanut. Olit kiertänyt vuosia keikkamuusikkona ja ollut liian vähän kotona. Esittelit myös vikasi, senkin, että toinen silmäsi lerpattaa. Olit aito ja lämmin. Tunnuit sukulaissielulta.

Timo: Elokuussa vietämme häitä. Kumpikin on ollut naimisissa jo kerran.

Minna: Ja kumpikin oli varma, ettei toista kertaa tule. Toinen kerta tuntuu ihan erilaiselta. Olen luottavaisempi. En jännitä, kuinka liitossamme käy, enkä höyryä häistä. Minulle on sama, missä ja miten menemme naimisiin, kunhan Timo pysyy rinnallani.

Timo: Ei nyt ihan sama. Haluamme juhlia kunnolla! Järjestämme kirkkohäät Nurmeksessa, josta olemme kotoisin. Aion pukeutua keskiaikaiseen
merirosvopaitaan, jossa on pitsiröyhelöä. Ja sävellän Minnalle hääbiisin.

Minna: Oman hääpukuni tuunautan mekosta, joka oli päälläni sinä iltana, kun tajusin odottavani tytärtäni. Olin juhlissa ja oksensin koko illan, mutta mekosta tuli rakas.

Tyttäreni on nyt seitsemän, ja Timosta on tullut hänelle tärkeä aikuinen. Timo tekee töitä kotona, hakee hänet päiväkodista ja kokkaa meille.

Olin vuosia yksinhuoltaja ja repeilin miljoonaan paikkaan. Ymmärrän, että Timo on aarre. Timon seitsenvuotias poika asuu äitinsä luona, mutta kyläilee luonamme Helsingissä.

Timo: Olen oppinut läksyni. Perheelle pitää raivata aikaa. On vietettävä viikonloput yhdessä, ei vain suunniteltava sitä.

Minna: En jaksaisi suhdetta, jossa seilataan kuin laivat yössä. Haluan, että Timo on lähellä.

Timo: Minna ymmärtää minua paremmin kuin kukaan. Ja onhan hän myös luonnonkaunis.

Minna: Kun kävelen alttarille lastemme rinnalla, meistä tulee perhe. Tällä kertaa en pelkää. Kävelen varmoin askelin.

 

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 13/2014. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla