KK:n fiktioblogin kolmas kirjoittaja on lauluntekijä, joka inspiroituu lappilaisista juuristaan.

KK:n Pöytälaatikko-­blogin uusi kirjoittaja on Tiina Vaattovaara. Laulaja, lauluntekijä ja laulunopettaja tekee suomenkielistä pop- ja rockmusiikkia ja suunnittelee ensimmäistä albumiaan. Tärkeintä hänelle on kuitenkin kirjoittaminen.

Milloin aloit kirjoittaa?

"Opin lukemaan nelivuotiaana, ja varmaan pian sen jälkeen aloin kirjoittaa. Alakoululaisena keksin tarinoita ja kirjoitin mielelläni myös loruja ja runoja. Mummoni on taiteilija, ja taisin kulkea hänen jalanjäljissään. Istuin pienenä mummolan pöydän ääressä, kirjoitin runoja ja piirsin niihin liittyviä kuvia. Koulussa ainekirjoitus sen sijaan tuotti tuskaa, koska oli pakko vääntää jotain valmiista otsikosta."

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Miten kirjoitat nyt?

"Kirjoitan eniten laulujen sanoituksia. Omien tekstien laulaminen tuntuu henkilökohtaiselta. Pääsen laulun ytimeen, kun tiedän tarkkaan, mistä puhun. Toisaalta on jännittävää esittää omia tekstejä, koska silloin voi huomaamattaan paljastaa itsestään­ kaikenlaista. Pidempiä tekstejä kirjoitan yleensä vain, jos siihen on syy – tarvitsen kipinän kirjoittamiseen. Siksi Pöytälaatikko on minulle hyvä haaste."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mistä tarinasi syntyvät?

"Kirjoitan paljon musiikista. Rakas inspiraation lähde on myös kotiseutuni Tornionlaakso. Ammennan aiheita juuristani ja historiasta. Ihailen valtavasti latinokirjailijoita, jotka osaavat kertoa tarinan­ yksityiskohtaisesti­ ja vetävästi. Pyrin­ siihen, että voisin joskus olla yhtä taitava. Ihailen myös suomalaisia laulutekstien tekijöitä­ kuten Mariskaa, J. Karjalaista ja Tuomari Nurmiota."

Miksi kirjoitat?

"Pystyn kommunikoimaan paremmin kirjoittamalla kuin puhuen. Olen vähän hidastempoinen­ ihminen, ja kirjoittaessa saan miettiä rauhassa sanottavani. Lisäksi minun on helpompi kuvailla tunteita teksteissä kuin arkielämässä. Kirjoittamisen kautta pääsen kosketuksiin muiden ihmisten­ kanssa. Siihenhän kaikki taiteilijat perimmiltään pyrkivät – saamaan yhteyden­ toisiin ihmisiin."

Haluatko sinä olla seuraava Pöytälaatikko-kirjoittaja? Lue hakuohjeet tästä

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla