Brasilialaisen Paulo Coelhon kirjoja on myyty Suomessakin yli 750 000 kappaletta.
Brasilialaisen Paulo Coelhon kirjoja on myyty Suomessakin yli 750 000 kappaletta.

Kun on suosittu, on suosittu. Alkemistin tekijän Paulo Coelhon uusi kirja on nimeltään Uskottomuus. Kaikkiaan hän on myynyt jo yli 160 miljoonaa kirjaa.

Brasilialaisen Paulo Coelhon perustamasta aikakauslehdestä ei tullut menestystä. Siitä ilmestyi vain kaksi numeroa.

Mutta kirjailijana mies on ollut supersuosittu: hänen teoksiaan on maailmassa myyty kaikkiaan yli 160 miljoonaa kappaletta. Facebookissa miehellä on yli 22 miljoonaa fania.

Miehen tunnetuin teos on Alkemisti (O Alquimista). Suomeksi Coelholta on julkaistu 15 romaania sekä kaksi mietelausekokoelmaa. Uusin suomennos on juuri julkaistu Uskottomuus (Adultério).

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Muutoksia työelämässä ja avioero

Paulo Coelho syntyi Brasiliassa, Rio de Janeirossa vuonna 1947. Hän voitti ensimmäisen kirjallisuuspalkintonsa koulun runokilpailussa. Hippikaudellaan hän perusti aikakauslehden, josta ilmestyi tosin vain kaksi numeroa. Samoihin aikoihin syntyivät yli 60 laulun sanat ja melkoinen menestys rockpiireissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Paulo liittyi kapitalismia vastustavaan ja yksilön itsemääräämisoikeutta puolustavaan Sociedade Alternativa -järjestöön ja teki yhteiskuntakriittistä sarjakuvaa ja joutui sen takia vangituksi ja kidutetuksi.

Paulo päätti 26-vuotiaana, että noissa kokemuksissa on riittävästi ja niin sanottu normaali elämä saa alkaa. Hän sai työpaikan levy-yhtiöstä ja meni naimisiin.

Kirjoittamisen hän aloitti 1970-luvun lopulla, mutta menestystä ei tosiaankaan tullut heti. Elämässä muuttui moni muukin asia. Hän kokeili toisen levy-yhtiön johtamista, mutta erosi pestistä jo muutaman kuukauden kuluttua. Samoin tuli ero vaimosta.

Facebookissa fanien vyöry

Myöhemmin Paulo tapasi sattumalta vanhan ystävänsä Christina Oiticican, jonka kanssa hän meni naimisiin. Aviopari suuntasi häämatkansa Eurooppaan.

Moninaiset tapahtumat johdattivat Paulon Espanjaan, Santiago de Compostelan pyhiinvaellusreitille. Se oli oli lopullinen ratkaiseva käänne varsinaisen kirjoitusuran kannalta.

Vuosi vaelluksen jälkeen, 1987, ilmestyi Pyhiinvaellus (O Diário de um Mago) ja sitä seuraavana vuonna Alkemisti.

Menestys antoi silti yhä odottaa itseään, kunnes Paulo Coelho löysi uuden kustantajan ja julkaisi Bridan vuonna 1990. Sen mukana nousivat maineeseen aiemmatkin tarinat, etenkin Alkemisti.

Nykyään Paulo Coelho asuu Genevessä Sveitsissä ja pitää aktiivisesti blogiaan osoitteessa www.paulocoelhoblog.com. Facebookissa hänellä on yli 22 miljoonaa fania.

Lue myös
Paulo Coelhon haastattelu: Oletko uhri vai oman elämäsi rohkea soturi?

Paulo Coelho ja Katri Helena ovat molemmat sydämen asialla.

Mikä on Paulo Coelhon suosituin kirja?

Sisältö jatkuu mainoksen alla