Kummasta kukkakupista sinä joisit mieluummin?
Kummasta kukkakupista sinä joisit mieluummin?

Olisiko sinussa ainesta antiikkikauppiaaksi tai huutokauppakeisariksi? Osaatko oitis sanoa, kumpi kuvan kukkakuvioisista kupeista on keräilijöiden himoitsemaa arvoposliinia ja kumpi halpa puolalainen mokkakuppi?

Kuvassa on kaksi kukkakuvioista kuppia. Toinen on yli sadan euron arvoinen himoittu keräilykohde, toinen muutaman euron mokkakuppi. Arvaatko kumpi on kumpi?

Pähkinän esitti Elina Backman, joka kirjoittaa Kodin Kuvalehden sivuilla Keräilijän talo -blogia.

Oikea vastaus: vasemmalla on arvokas saksalainen kuppi, oikealla halpa puolalainen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Posliinikuppien maailmassa kerätyimpiä ja arvostetuimpia ovat saksalaisen Meissenin posliinitehtaan valmistamat tuotteet. Meissenin kupit ovat kuuluisia huolellisesti käsinmaalatuista koristeistaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Arvoastian voi Elinan mukaan erottaa rivitavarasta helposti muutaman seikan perusteella.

1.     Brändin ja tarinan lisäksi arvoa määrittävät käsityön määrä sekä viimeistely. Arvoposliinin kuviot on tehty huolellisin siveltimenvedoin, ja jokainen kuvio on erilainen. Niin sanotuissa tusinakupeissa siirtokuvat ovat samanlaisia.

2.     Kurkistus kupin pohjaan paljastaa arvon. Meissenin leima kannattaa painaa mieleen: siinä on kaksi miekkaa ristissä.

Mutta maistuuko kahvi Meissenin kupista sitten erityisemmältä? Se onkin kokonaan toinen kysymys. Lue lisää Keräilijän talo -blogista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla