Kierrä maailma ruokapöytäsi ääressä. Kokoamamme reseptit ovat matkalippusi maailman keittiöihin.

Maista pala Italiaa, Intiaa, Japania, Kreikkaa, Marokkoa, Meksikoa, Ranskaa ja Venäjää. Mukavaa makumatkaa keittiöösi!

Italia

Italialainen keittiö on tunnettu pastoistaan, risotosta, pizzasta ja mozzarellasta. Raaka-aineista erityisesti oliiviöljy, kasvikset, yrtit, sipulit ja tomaatti ovat italialaisten makujen perusta. Kokeile näitä hurmaavia reseptejä:

Italialaiset salamilihapullat

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Papu-leipäsalaatti

Yrttiantipasto

Italialinen uunibroileri

Riisisalaatti

Italialainen nokkoshöystö

Sienirisotto

Vuohenjuustopizza

Minestronekeitto

Tiramisu

Penne con melanzane

Intia

Intialainen keittiö on erityisen tunnettu runsaista mausteistaan. Usein intialaisen ruoan valmistaminen aloitetaankin kuumentamalla mausteita öljyssä, jotta niiden aromit pääsisivät kukoistamaan kunnolla. Kokeile näitä maukkaita reseptejä:

Intialainen lammaskebab

Munakoiso-perunamuhennos

Intialainen kasvissosekeitto

Palak paneer

Chicken korma

Palak korma

Japani

Japanilaisessa keittiössä kiinnitetään erityisesti huomiota raaka-aineiden laatuun. Myös ruuan kaunis esillepano on tärkeää japanilaisessa ruokakulttuurissa. Japanilainen ruoka on tyypillisesti vähärasvaista. Ateria muodostuu yleensä riisistä tai nuudeleista ja kalasta, lihasta, vihanneksista tai tofusta. Kokeile näitä reseptejä:

Sushilajitelma

Sukiyaki

Sashimi

Teriyakilohi

Japanilaiset riisilihapullat

Nikujaga eli liha-perunapata

Kreikka

Kreikkalaisessa keittiössä on runsaasti välimerellisiä makuja. Kreikkalainen ruoka on tomaattien, munakoisojen, perunan, sipulien ja papujen juhlaa. Myös erilaiset kalat ja lammas kuuluvat tyypillisesti kreikkalaisen keittiön antimiin. Feta ja halloumi -juustot ovat merkittävä osa kreikkalaista makumaisemaa. Nautiskele näillä resepteillä:

Lammaspata

Kreikkalainen jauhelihapiirakka

Feta-pinaattipiiras

Tsatsiki

Kreikkalaiset fetapullat

Marokko

Marokkolaisessa keittiössä kukoistavat mausteet, yritit ja kukat. Hedelmillä, kuten taateleilla säväytetty lammastagiini on tyypillinen marokkolainen makuelämys. Kokeile näitä reseptejä:

Marokkolainen linssikeitto

Marokkolainen minttutee

Lammastagine

Lammas-taatelitagine

Meksiko

Maissi, suklaa, kaakao, avokado, mango ja muut hedelmät sekä tuliset mausteet ovat meksikolaiselle keittiölle ominaisia herkkuja. Kokeile näitä reseptejä:

Meksikolainen suklaakana

Jauhelihakeitto meksikolaisittain

Meksikolaiset kuppikakut

Tres leches eli kolmen maidon kakku

Vuohenjuusto-mango-quesadillat

Ranska

Ranskalaisen ruuan valmistaminen on joillekin kokonainen harrastus. Ranskalaisen keittotaidon perusteita käytetäänkin useissa länsimaisissa keittiöissä. Ranskalainen keittiö on tunnettu monimuotoisuudestaan. Pateet, etanat sekä hanhen lihasta ja maksasta valmistetut herkut  ovat tuttuja ranskalaisen keittiön ystävälle. Kokeile näitä reseptejä:

Ranskalainen broilerinmaksapatee

Ranskalainen sipulikeitto

Ranskalainen sipulipiiras

Ranskalainen marjapannari

Mokkainen creme brulee

Venäjä

Kaviaari, smetana, hunaja, suolakurkut ja tattarijauhot ovat tyypillisiä venäläisen keittiön raaka-aineita. Sieniä ja kasviksia käytetään paljon. Venäläinen keittiö on tunnettu myös erilaisista keitoistaan. Maista näitä reseptejä:

Venäläinen kaalilaatikko

Blinit

Helppo borssikeitto

Moskovanpata

Mehevä lohiseljanka

Nakkistroganoff

Sisältö jatkuu mainoksen alla