Piparkakkuja tai glögiä on mahdotonta kuvitella ilman oikeita mausteita; vain niillä syntyvät rakastetut maut ja tuoksut. Kokeile rohkeasti mausteita myös uusina yhdistelminä, yllätyt iloisesti.
Piparkakkuja tai glögiä on mahdotonta kuvitella ilman oikeita mausteita; vain niillä syntyvät rakastetut maut ja tuoksut. Kokeile rohkeasti mausteita myös uusina yhdistelminä, yllätyt iloisesti.

Opi tunnistamaan mausteet, joiden maku ja tuoksu tekevät oikean joulun.

Jauhettu inkivääri

on vaaleankeltainen ja väkevä mauste, joka on peräisin Kaukoidästä. Jauhettu ja tuore inkivääri ovat aivan eri asioita, eikä jauhettua voi korvata tuoreella. Sopii piparkakkujen, maustekakkujen, juomien, omenajälkiruokien ja sianliharuokien maustamiseen. Kokeile myös viilissä sokerin kanssa!

Jauhettua kanelia

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

saadaan kanelipuun kuoresta. Jauhettu kaneli kuuluu moniin itämaisiin mausteseoksiin. Meillä sitä syödään riisipuuron päällä ja ripotellaan korvapuustin väliin. Sopii loistavasti kaakaon ja kahvin mausteeksi, kakkuihin, leivontaan ja hedelmäjälkiruokiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kokonaisia neilikoita

saadaan trooppisen puun kuivatuista kukkanupuista. Kokonaista neilikkaa käytetään usein erilaisten kuumien juomien mausteena, etikkasäilykkeissä, marinadeissa sekä silli- ja silakkasäilykkeissä. Jouluna ne koristavat kinkun pintaa.

Pomeranssi

on appelsiinin näköinen hedelmä, jonka kuorta kuivatetaan auringossa. Jauhetun pomeranssinkuoren maku on voimakas ja appelsiininkuorimainen. Sopii piparkakkujen mausteeksi, maustekakkuihin, juomiin ja hedelmäjälkiruokiin. Kokeile maustaa sillä appelsiinimarmeladia!

Jauhetussa neilikassa
on polttavan voimakas maku. Arabialainen keittiö pitää kovasti neilikasta, siellä sitä käytetään ympäri vuoden. Meillä sitä käytetään piparkakuissa, maustekakuissa, leivonnaisissa sekä kaali- ja porsaanliharuuissa.

Tähtianis

on yksi kauneimmista maustekasveista. Se on hyvin suosittu Kiinassa, ja sitä käytetään yleisesti ympäri Aasiaa. Jo yksi voimakasarominen tähtianis maustaa neljän hengen annoksen. Tiiviissä purkissa ja viileässä se säilyttää makunsa yli vuoden. Sopii aasialaisten ruokien joukkoon, riisin, kuumien juomien ja hedelmäsalaatin maustamiseen.

Kardemumma

on inkiväärikasveihin kuuluva ruohovartinen kasvi. Sen siemeniä käytetään erilaisten mausteseosten kuten curryn ja garam masalan ainesosana. Arabimaissa kardemumma maistuu kahvissa. Pohjoismaissa sitä käytetään pullataikinoissa, kekseissä ja kuivakakuissa. Kokeile murekkeen tai makkaran mausteena!

Kanelitanko

on maailman vanhimpia ja tunnetuimpia mausteita, ja sitä saadaan kanelipuun kuoresta. Sopii hyvin kuumien juomien ja marinadien maustamiseen, kiisseleihin ja aasialaisiin ruokiin. Kanelitangon voit käyttää useamman kerran, kun peset ja kuivaat sen hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla