Oletko 160-senttinen ja plussakokoinen? Ompele nyt itsellesi uusi, moderni syyspuvusto.

Suunnittelimme lukijoiden toiveesta minimalliston pienelle ja pyöreälle naiselle. Mallina meillä oli upea Minttu, jonka kommentit vaatteista voit lukea Mintun Mami go go -blogista.

Mallistoon kuuluu mukava mekko, tunika, hame ja villakankaasta ommeltu takki. Ne on kaavoitettu 160-senttiselle naiselle kokoihin 42 - 54. Kaavat ja ohjeet vaatteisiin löydät Suuri Käsityö 9/2015 -lehdestä.

Leikkaa mekko pehmeästä villasekoitteesta ja taittele vyötärölle näyttävät avolaskokset. Konstailematon pääntie, taskut ja vajaamittaiset raglanhihat pitävät kokonaisuuden rentona.    

Kaksirivisessä villakangastakissa on vaikutteita 60-luvulta. Takki on hartioista ja rinnan kohdalta siro, mutta levenee helmaa kohti. Linjakkaat leikkaukset keventävät suuria pintoja.

Koruttomassa tunikassa on ainesta luottovaatteeksi. Sen katseenvangitsija on pääntie, joka syvine halkioineen tuo vaatteeseen naisellisuutta. Muodikas vastalaskos antaa liikkumatilaa villaneuloksesta ommeltuun hameeseen. Sivusaumoissa on taskut.

Katso videolta, miten rusettiin eli solmukkeeseen tehdään solmu. 

Rusetti eli solmuke on kelpo vaihtoehto solmiolle useimmissa tapauksissa. Eräisiin juhla-asuihin, kuten frakkiin tai smokkiin, rusetti suorastaan kuuluu.

Solmukkeen solmiminen ei ole vaikeaa, kuten oheiselta videolta näkyy. Ompeleminenkin onnistuu pienellä vaivalla, vielä vaikkapa isänpäivälahjaksi. Kaavat ja ohjeet rusettiin löydät Suuri Käsityö 11-12/2017 -lehdestä. 

Keskosen housuissa on haarakiila ja kaksinkertainen resori vyötäröllä. 

Tulosta kaavat a4-arkille sivun alareunan linkistä. 

Koot: 44 ja 50 cm.

Tarvikkeet: Trikoota 0,40(0,40), leveys 150 cm, resoria 0,25-0,30 m, leveys vähintään 50 cm.

Valmistelut: Etukappaleen ja resorin kaavat ovat arkilla kahdessa osassa, yhdistä osat.

Leikkaaminen: Leikkaa etu- ja takakpl taitteelta, leikkaa jalkapohja 2x ja haarakiila 1x, lisää leikatessa 1 cm:n saumanvarat.

Ompeleminen: Ompele saumat saumurilla tai ompelukoneen joustavalla huolittelevalla ompeleella.

1. Ompele haarakiila etukappaleeseen merkkien mukaan.

2. Ompele jalkapohja takakappaleeseen.

3. Ompele sivusaumat, jalkojen reunat, jalkojen päät ja haara.

4. Ompele resorin lyhyet päät yhteen.

Taita resori kaksinkerroin ja ompele vyötärölle.

Malli ja kaavat: Saara Räike