Miten parisuhteessa saa helpoiten aikaan sodan? KK:n nettikyselyyn vastanneet kertovat, että yleisin riidanaihe on puolisoiden erilainen tapa käyttää aikaa.

Riidanaiheiden klassikoiksi voisi varmaan valita kotona vallitsevat sotkut ja rahojen tuhlaamisen johonkin, jota puoliso pitää tyhmänä. Mutta mikä yllättävää: näitäkin tavallisempi riidanaihe puolisoiden kesken on KK:n kyselyn mukaan ajankäyttö, josta riitoja syntyy kaikkein eniten.

"Minä tahtoisin jonnekin lomalle, ja miehen aikatauluihin ei sovi oikein mikään", kuvaa tyypillistä tilannetta eräs vastaaja.

Toista vastaajaa kismittää se, että "mies istuu päivät tietokoneella, vaikka olisi kaikenlaista puuhaa".

Myös klassikkoaiheet ovat kuitenkin erittäin suosittuja polttoaineita riitojen leimahduksille: toiseksi eniten riidellään kotitöistä, kolmanneksi eniten rahasta.

"Kun huomautan tekemättömästä työstä, hän suuttuu ja alkaa huutaa. Sitten hän lähtee pois, emmekä enää puhu mitään."

Toinen vastaaja törmää tilanteisiin, joissa mies on ostanut jotain kallista hänen tietämättään ja jättänyt laskut maksamatta. "Minä hoidan laskut, ja hirveä riita on valmis."

Vain joka kolmas riitelee harvoin

Lähes puolet lukijoista riitelee ainakin pari kertaa kuussa. Ihmeen sopuisiakin löytyy paljon: harvemmin kuin joka kuukausi syntyy riitaa joka kolmannelle pareista.

Matseja kotikentällä käydään myös lastenkasvatuksesta, sillä kumppani saattaa esimerkiksi olla kasvattajana toista tiukempi. "Riitelemme myös uusioperheen arkisista asioista."

"Riidat tulevat ajattelemattomasta kohtelusta."

Hieman harvemmin vääntöä tulee harrastuksista, jotka nekin liittyvät ajan- ja rahankäyttöön.

Tärkeä, yleinen toive on, että parisuhteessa tulisi kumppanin kunnioittamaksi ja että hän huomioisi myös toisen tarpeet. Sen puutteessa ilmapiiri muuttuu raskaaksi ja alttiiksi riitojen syntymiselle.

Kuten eräs kyselyyn vastanneista kertoi: "Meillä riidat tulevat toisen laiminlyönneistä ja ajattelemattomasta kohtelusta. Valitsemme taistelumme ja jaksamme paremmin."

Lähde: Kodin kuvalehden nettikysely

 

Nämäkin aiheuttavat riitoja!

Appivanhemmat, lomat, ruoka, liikunta, politiikka, uskonto, maahanmuutto, alkoholi, ärsyttävät tavat, myöhästely, puhelimessa pälpättäminen, äänenkäyttö, laiminlyönnit, ajattelematon kohtelu, toisen saamattomuus, mielipiteet yleensä, kielenkäyttö, epävarmuus toisen tunteista, huomatuksi tuleminen ja kahvinkeitto.

Toinen kerta toden sanoo

KK:n kysely osoittaa: Parisuhteissa eniten riitaa aiheuttaa ajankäyttö

Arja - Kodin Kuvalehti kirjoitti: Toinen kerta toden sanoo kirjoitti: Olemme keski-ikäisiä, keskinkertaisia, kumpikin toisella kierroksella. Me sovimme jo suhteen aloittaessamme muutaman asian: 1. asiat voivat riidellä -eivät ihmiset; 2. asiat pitää puhua halki ennenkuin niistä on tullut suhteettoman suuria; olemme pariskunta, mutta kummallakin on oltava omakin elämä omine ystävineen, muuten toinen tukahduttaa toisen. Hei nimimerkki Toinen kerta toden sanoo: hienot periaatteet! Kuulostaa...
Lue kommentti
Arja - Kodin Kuvalehti
Seuraa 
Liittynyt12.8.2014

KK:n kysely osoittaa: Parisuhteissa eniten riitaa aiheuttaa ajankäyttö

Toinen kerta toden sanoo kirjoitti: Olemme keski-ikäisiä, keskinkertaisia, kumpikin toisella kierroksella. Me sovimme jo suhteen aloittaessamme muutaman asian: 1. asiat voivat riidellä -eivät ihmiset; 2. asiat pitää puhua halki ennenkuin niistä on tullut suhteettoman suuria; olemme pariskunta, mutta kummallakin on oltava omakin elämä omine ystävineen, muuten toinen tukahduttaa toisen. Hei nimimerkki Toinen kerta toden sanoo: hienot periaatteet! Kuulostaa viisaalta sopia tuon tapaisista asioista...
Lue kommentti