KK:n suuri parisuhdekysely, osa 1:

KK selvitti pitkän suhteen salaisuudet kysymällä lukijoilta heidän parisuhteestaan. Parit osoittavat toisilleen rakkautta sanoin ja pienin teoin. 

Onnelliset parit pussaavat, silittävät ja halaavat usein. Se paljastuu KK:n lukijoiden vastauksista onnellisen parisuhteen salaisuuksia koskevaan kyselyyn. Lähes jokainen oli sitä mieltä, että kosketus kertoo rakkaudesta. Pitkään yhdessä olleet parit kertovat, että fyysinen läheisyys on suhteen onnellisuuden kannalta korvaamatonta. 

”Silitän mieheni kaljua ja joka ilta ennen nukkumaanmenoa annamme yöpusut ja halit.”

”Hieron kumppanini jalkoja ja selkää.”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Taputan pyllylle, halaan ja pussaan.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Koskettelu on tärkeää. Aina ohi mennessä hipaisemme, silitämme tai halaamme. Jos istumme vierekkäin jossain, olemme kosketuksissa lähes koko ajan. Siitä on tullut jo niin tapa, että sen tekee tiedostamattaan.”

”Mieheni pitää minua kädestä, kun katsomme televisiota.”

Mieheni tykkää voileivistä

Yksi hyvän parisuhteen salaisuus ovat pienet hyvät teot. Ne täytyy vain huomata. Kun on elänyt kumppaninsa kanssa vuosia, rakkautta ei tarvitse jatkuvasti osoittaa suurilla eleillä. Yhteiseen arkeen panostaminen on vastaajie mielestä hellyyttä parhaimmillaan. 

”Lataan kahvinkeittimen illalla valmiiksi kukonlaulun aikaan töihin lähtevälle.”

”Putsaan auton lumesta aamulla samalla kun omanikin.”

”Lähetän kivan tekstarin kesken työpäivän.”

”Leivon jääkaappiin puolison suosikkimuffinsseja odottamaan, kun hän palaa yövuorosta.”

”Mieheni tykkää hyvistä voileivistä, joissa on paljon täytettä, mutta ei ole kovin näppärä niiden tekemisessä. Vakioyllärini on tehdä hänelle hyviä voileipiä aamu- tai iltapalalle. Hän ilahtuu niistä hirveästi.”

"Mies piilottaa lempikarkkeja autoon"

Kyselyn vastauksista näkyi, että etenkin miehet osoittavat hellyyttä helpommin pienin teoin kuin sanoin.

”Mies antaa minun nukkua aamulla, jos lapset ovat valvottaneet yöllä.”

”Hän järjestää eväsretken olohuoneen lattialle rankan työviikon päätteeksi.”

”Mieheni tyhjentää astianpesukoneen ja imuroi, koska vihaan molempia kotitöitä.”

”Hän piilottaa lempikarkkiani autoon.”

”Mies muistaa aina tallentaa lempiohjelmani.”

”Puoliso hakee sadepäivinä työmatkapyöräilijän autolla kotiin töistä.”

”Hän tulee pyytäessä vastaan juna-asemalle, jos saavun kotiin myöhään.”

”Joskus mies tulee yllärinä työpaikalle ja määrää treffeille kahvilaan kahvitauon ajaksi.”

"Puolison onni on minun tehtäväni"

Parisuhde voi pysyä hyvänä vuosikausia vain jos molemmat ovat toistensa tukena. Vastaajat kertovat muodostavansa puolison kanssa tiimin. He huolehtivat toisen hyvinvoinnista siinä missä omastaankin.

”Luonto on yhteinen rakkautemme. Kun mies ei pääse mukaan luontoretkelle, lähetän hänelle kuvia kännykällä. Haluan jakaa kokemukseni ja tiedän, että hän nauttii samoista asioista kuin minä.”

”Mieheni on lähtenyt rohkeasti erilaisille parisuhdeleireille. Mielestäni se on suurinta sitoutumisen ja rakkauden osoitusta, että haluaa yhä edelleen kehittyä parisuhteessa ja osoittaa siten rakkauttaan.”

”Mies auttaa minua hömpötyksissäni, kuten betoniaskarteluissa tai puutarhahommissa, vaikka ne eivät häntä kiinnostakaan.”

”Puolisoni onnellisuus on minun tehtäväni. Teen hänelle mukavia asioita joka päivä. Se on helppoa, kun toinen toimii tasavertaisesti samoin.”

"Mies on opetellut puhumaan"

Vaikka teot kertovat ehkä enemmän kuin sanat, kyselyyn vastanneiden mielestä myös puhuminen on tärkeää. Moni kertoo vaihtavansa kumppaninsa kanssa päivittäin ne kolme suurta sanaa.

”Kysyn joka ilta puolisolta, miten hänen päivänsä on mennyt. Kiitos ja anteeksi ovat myös tärkeitä sanoja meidän elämässä.”

”Mies sanoo minua kullaksi yhä näiden vuosien jälkeen.”

”Kerron ääneen, miten paljon rakastan ja ihailen häntä puolisona ja lastemme isänä.”

”Mies on opetellut puhumaan vaikeistakin asioista.”

Muutama vastaaja painotti myös sitä, miten tärkeää on muistaa kehua toista. He kehuvat rakastaan kahden kesken, mutta myös muiden kuullen.

”Mies kehuu ulkonäköäni, vaikka olen ihan tavallisen näköinen.”

”Kehun puolisolleni hänen ääntään, ulkonäköään ja ruoantekotaitojaan.”

”Nostan hänessä arvostamiani piirteitä esille ystäviemme ja sukulaisten kanssa keskustellessani.”

Pitkä parisuhde on KK:n lukijoilla hallussa. Neljä viidestä nettikyselyyn vastanneesta on ollut kumppaninsa kanssa yli 10 vuotta. 

Netissä julkaistuun kyselyyn vastasi 173 ihmistä.

 

 

Erja

Kahdenkymmenen vuoden yhteiselo takana ja nyt eropaperit laitettu eteenpäin. Mitään näistä ei tehty toisillemme. Alku vuosina tein paljonkin ja huomioin miestäni, mutta hän ei koskaan tehnyt mitään minulle. Hän kyllä vaati minua tekemään kaikenlaista, mutta kun tuli kyseeseen hänen huomionosoitukset minulle niin niitäpä ei tullut. Liian monta vuotta tuli tässä kärvisteltyä, mutta omapa on tyhmyyteni. Ehkä vielä joskus löydän miehen joka kykenee ottamaan huomioon myös minut eikä vain laadi listoja siitä mitä hän haluaa.

  • ylös 25
  • alas 16
Sisältö jatkuu mainoksen alla