Mikä yhdistää itsevarmoja ihmisiä? Asiantuntijat listaavat kuusi asiaa.

Itsevarma ihminen ei lannistu, vaikka mokaa. Nämä kuusi piirrettä yhdistävät itsevarmoja, sanovat aiheesta kirjoja kirjoittaneet Katty Kay, Claire Shipman sekä Jean Sincero.

1. He uskaltavat yrittää.

Mikään ei lisää itsevarmuutta yhtä tehokkaasti kuin se, että tarttuu toimeen. Erityisen palkitsevaa on, kun uskaltaa yrittää, vaikka tietää riskit. 

Itsevarmat ihmiset aloittavat uuden tekemisen hitaasti ja jatkavat, kunnes riskit eivät enää huoleta heitä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Hermostuneisuus on normaalia. Itsevarman ja epävarman ihmisen ero on siinä, että itsevarma tekee töitä haaveidensa ja tavoitteidensa eteen eikä anna epäonnistumisen pelon pysäyttää itseään", kirjoittavat Kay ja Shipman.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. He tietävät, että epäonnistumisesta voi oppia.

Itsevarmatkin ihmiset mokailevat ja epäonnistuvat. He kuitenkin näkevät ikävissä tilanteissa mahdollisuuksia: tästä voi oppia jotain.

"Virheen tekeminen todistaa, että olet ottanut askeleita oikeaan suuntaan. Itsevarmat ovat kiitollisia kokemastaan ja saamastaan opetuksesta. Sitten he korjaavat tekonsa", Sincero sanoo kirjassaan.

"Parhaiten ei menesty vahvin laji, vaan se, joka osaa sopeutua parhaiten tilanteeseen kuin tilanteeseen", lisäävät Kay ja Shipman.

3. He eivät moiti itseään.

Itsevarmat ihmiset eivät puhu itsestään pahaa. Itsensä sättiminen on tyypillistä etenkin naisille, kirjoittavat Kay ja Shipman.

"Ajattelemme tehneemme yhden pienen virheen, ja sitten mietimme sitä jopa tunteja. Epäonnistumisen tunteessa vellominen tappaa itsevarmuuden."

Kun alat ajatella negatiivisesti itsestäsi, käännä ajatukset positiivisiksi. Muistuta itseäsi kolmesta hyvästä asiasta, jotka teit jokaista mokaa kohden. Kun opit tämän uuden ajattelutavan, et jatkossa enää ajattele itsestäsi kurjasti.

4. He ottavat vastuuta.

Itsevarmat ihmiset eivät ole marttyyreja. He eivät tekeydy uhreiksi vaan ottavat tilanteesta vastuun ja tekevät töitä sen parantamiseksi.

"Itsevarma ei syytä vanhempiaan, läheisiään tai työkavereitaan. He kantavat vastuunsa ja korjaavat ne asiat, jotka ovat heidän tavoitteidensa esteenä", Sincero kirjoittaa.

5. He etsivät inspiraatiota ja neuvoja.

Itsevarmat ihmiset lukevat kirjoja, opiskelevat ja jopa meditoivat. He hakeutuvat sellaisten ihmisten seuraan, jotka ovat onnistuneet jossain, mitä he itse tavoittelevat. Itsevarma ei pelkää näyttää herkkyyttään tai heikkouksiaan, kirjoittaa Sincero.

"Kun olet itsevarma, et pelkää ottaa vastaan tietoa itseäsi viisaammalta. Epävarmat ihmiset eivät kehity, koska he pelkäävät heikkouksiensa paljastuvan."

6. He tietävät, että itsevarmuus on myös fyysistä.

Kayn ja Shipmanin mukaan ryhdikäs ja suoraselkäinen asento tekee itsevarmaksi, ainakin hetkeksi. Vatsan jännittäminen ja leuan nostaminen ovat nopeita keinoja saada olemukseen ryhtiä.

Kokeile myös nyökkäilyä: kun nyökkäät puhuessasi, tunnet itsesi varmemmaksi. Samalla lähetät kanssapuhujalle viestin, joka saa hänet olemaan kanssasi samaa mieltä.

 

Lähde: fastcompany.com

Antipollyanna

"Ajattelemme tehneemme yhden pienen virheen, ja sitten mietimme sitä jopa tunteja."

Amatöörit! Sitä yhtä pientä virhettä mietitään vähintään viikkoja, ehkä jopa vuosia.

  • ylös 10
  • alas 5
Sisältö jatkuu mainoksen alla