Lojuuko keittiössäsi vempeleitä, joita et ole aikoihin käyttänyt? Keittiön turhakkeet -verkkosarjassa esittelemme keittiötavaroille uusia käyttötarkoituksia. Lisää listaan oma ideasi ja jaa.
Neljä tapaa hyödyntää raastinta:
1. Raasta voita
Murotaikinaa tai munavoita tehdessä voita ei aina muista ottaa ajoissa lämpenemään. Hyvä keino saada notkeaa voita on raastaa se. Helpoiten raastaminen onnistuu, kun voipalan laittaa hetkeksi pakkaseen.
2. Raasta juureksia
Juurekset, erityisesti punajuuri kannattaa raastaa, koska näin sen maku paranee ja kypsymisaika lyhenee. Raasteen voi myös pakastaa.
3. Raasta sitruunaa
Sitruunan kuoresta saa ruokiin ihanan aromin. Hienon kuoriraasteen saa kätevästi pois raastimesta, kun suojaa raastimen leivinpaperilla ja riipii sitten raasteen irti paperista.
4. Raasta juustoa
Valmiin juustoraasteen kilohinta on tuplasti suurempi kuin saman juuston palana. Pehmeänkin juuston raastaminen onnistuu, kun sen laittaa hetkeksi pakkaseen. Anna juuston kohmettua ja raasta vasta sitten.