Hilloaminen on sekä mukavaa että muodikasta. Näillä ohjeilla varmistat, että vaivalla tekemäsi hillo säilyy hyvänä ja ilahduttaa vielä syksyn pimeilläkin.

  1. Käytä säilöntään vain puhtaita, ehjiä ja homeettomia marjoja ja hedelmiä.
  2. Pese ja desinfioi purkit ja kannet huolellisesti, koska vain puhtaissa purkeissa hillo säilyy. Kylmässä säilytetyt, hyvin umpioituneet hillot säilyvät jopa vuosia.
  3. Puhdista lasipurkit. Pese astianpesuaineella tai astianpesukoneessa tai kuumenna 100-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Voit myös laittaa vedessä liotetut ja tiskatut lasipurkit isoon kattilaan kiehumaan. Nosta purkit kuivumaan puhtaalle keittiöpyyhkeelle ylösalaisin.
  4. Muista myös kansien ja tiivisteiden puhdistaminen. Keitä niitä kattilassa veden peitossa viitisen minuuttia.
  5. Purkita hillot ja mehut kuumina lämpimiin pulloihin tai purkkeihin. Anna suljettujen purkkien jäähtyä huoneenlämmössä.
  6. Täytä purkit piripintaan, jottei niihin jää ilmaa. Happi on säilykkeen pahin vihollinen, sillä se edistää homehtumista.
  7. Umpioi purkit, jos haluat varmistaa hillon säilyvyyden. Kuumenna täytetyt ja kannella suljetut tölkit hitaasti vesihauteessa. Veden optimilämpötila on 80-100 astetta. Umpioituminen vie puolesta tunnista tuntiin tölkin koosta riippuen. Kun tölkki kuumennuksen jälkeen jäähtyy, sisälle syntyvä alipaine sulkee tölkin ilmatiiviiksi.
  8. Säilytä hilloja jääkaapissa tai pimeässä kylmäkellarissa.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla