Katerina Jokinen on kokannut pelionnea tuottavaa kanapastaa 13 eri kodissa, myös nykyisessä kotikeittiössään Floridan Parklandissa. Kuvassa tekeillä on jälkiruoka eli kreikkalaiset keksit.
Katerina Jokinen on kokannut pelionnea tuottavaa kanapastaa 13 eri kodissa, myös nykyisessä kotikeittiössään Floridan Parklandissa. Kuvassa tekeillä on jälkiruoka eli kreikkalaiset keksit.

Katerina Jokinen paljastaa hyvää pelionnea tuottavan kanapastareseptin, joka varmisti aikoinaan Olli-puolison kotipelivoitot.

Kun Katerina Jokinen, 42, rakastui 18-vuotiaana jääkiekkoilija Olli Jokiseen, hän ei arvannut, mihin ryhtyi. Edessä oli elämä ulkomailla, 13 muuttoa maasta toiseen – ja loputonta, hermoja koettelevaa kanapastan kokkaamista.

”Lätkänpelaajathan ovat taikauskoisia. Ne haluavat syödä ennen peliä aina samaa ruokaa, muuten peli menee huonosti. Muka”, Katerina sanoo. 

Taikauskoinen oli myös NHL:ssä uransa tehnyt Olli. Hän tahtoi pelipäivinä aina samaa tomaattista kanapastaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Kokkasin samaa kanapastaa ennen jokaista kotipeliä eli 2–3 kertaa viikossa 17 vuoden ajan. Se oli ihan uskomatonta. Miten kukaan voi vetää samaa safkaa 17 vuotta? Minä ja lapset emme pystyneet samaan. Meillä se pasta alkoi tulla korvista ulos”, Katerina sanoo.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Jossain vaiheessa ilmoitin, että nyt kyllä eläköidyn tästä kanapastahommasta, tästä lähtien syöt pelipäivinä ravintolassa. Pelit jatkuivat ihan yhtä hyvin.”

Mitä Olli ravintoloissa söi?

”Kanapastaa.”

Tässä resepti, jota Katerina kokkasi 17 vuotta: 

Olli Jokisen pelionnea tuottava kanapasta

  • 500 g kanan rintafilettä
  • Ripaus suolaa ja pippuria
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 5-6 isoa tomaattia pilkottuna tai purkki murskattua tomaattia
  • 3 valkosipulinkynttä pieneksi viipaloituna 
  • 0,5 dl voita
  • Paketti pastaa (itse käytin yleensä rigatonia)
  • Kourallinen basilikaa

Tee näin:

  1. Nuiji kananfileet kelmun alla pehmeiksi ja tasaisen kokoisiksi. Mausta reilusti suolalla ja pippurilla.
  2. Pilko tomaatit, valkosipuli ja basilika. Laita ne sivuun.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan
  4. Kuumenna pannussa öljy ja lisää kananfileet. Paista niin kauan, että pinta ruskistuu hyvin ja kana on kypsä. Siirrä kananpalat sivuun. Anna öljyn jäähtyä muutama minuutti.
  5. Lisää pannulle tomaatit. Paista ja murskaa niitä muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja voi, ja paista seosta kunnes voi sulaa. Lisää kana pannulle ja paista pienellä lämmöllä hetki.
  6. Yhdistä pasta ja tomaatti-kanaseos.
  7. Ennen tarjoamista lisää basilikaa ja halutessasi vaikka parmesaanijuustoa. Lisukkeeksi sopii esim. keitetty parsakaali ja caesarsalaatti. 

Sotshin olympiapronssi vuonna 2014 ei johtunut pelkästä taidosta ja treenaamisesta, vaan myös tomaattisesta kanapastasta. ”Niin Olli ainakin kuvittelee”, Katerina sanoo.
Sotshin olympiapronssi vuonna 2014 ei johtunut pelkästä taidosta ja treenaamisesta, vaan myös tomaattisesta kanapastasta. ”Niin Olli ainakin kuvittelee”, Katerina sanoo.
Sisältö jatkuu mainoksen alla