
Unohda lötkö ja mauton mielikuva, ihastu monikäyttöiseen tofuun! Muutamalla niksillä saat siitä mausteisen ja murean herkun ja tofukastikkeesta tulee uusi luottoreseptisi.
Onko tässä uusi arkiruokien ykkönen? Kokeile kerran, niin vakuutut. Vartissa valmis ”kanakastike” sopii myös vegaanille.
Tavallisesti tofun kokkaus aloitetaan kuutioiden painamisesta kuivaksi, jotta ne paistuvat rapeiksi. Tämä ohje päästää kuitenkin vielä helpommalla. Jos käytät revittyä tofua eli paahtopaloja, suikaleet ovat suoraan valmiita pannulle.
Herkullisen kermaisen kastikkeen kaverina maistuu keitetty riisi tai pasta. Pinaatin sijasta joukkoon voi silputa vaihteluksi tilliä tai basilikaa.
Tofukastike
2–4 annosta | 15 minuuttia
1 pkt revittyä tofua (esim. Jalotofu Paahtopalat, valkosipuli ja savupaprika)
1 sipuli
1 rkl öljyä
2 dl kaurakermaa
2 dl vettä
2 tl keltaista currytahnaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
ripaus sokeria
½ l tuoretta pinaattia
Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sipulisilppu öljyssä pannulla. Lisää pannulle tofu. Jatka paistamista muutama minuutti samalla sekoittaen.
Lorauta joukkoon kaurakerma. Huuhtele purkki vedellä ja lisää vesi joukkoon.
Mausta kastike currytahnalla ja sitruunamehulla. Lisää suola ja sokeri. Hauduta 10 minuuttia.
Huuhtele pinaatinlehdet. Lisää ne kastikkeeseen ja hauduta pari minuuttia. Tarjoa kastike keitetyn täysjyväriisin kanssa.
Kodin Kuvalehdestä 21/2023 saat lisää hyviä tofureseptejä ja käteviä valmistusvinkkejä. Voit lukea jutun myös digilehdestä.