Kun järjestät juhlia kotona, buffetpöytä pitää usein rakentaa niukassa tilassa. Juhlissa, joissa vieraita tiputtelee päivän mittaan, on pöytään saatava sekä suolaiset että makeat tarjottavat. Näin se onnistuu!
- Sijoita noutopöytä paikkaan, jossa kulku on mahdollisimman esteetöntä. Jos tilaa on niukasti, työnnä pöytä keittiön tai ruokailutilan seinän tai ikkunan viereen.
- Jos vieraita on yli 40, nosta pöytä keskelle huonetta ja kata kaksi aloituspistettä. Kiertosuunta on myötäpäivään.
- Kata pöydän alkuun lautaset, aterimet ja lautasliinat. Kääri aterimet liinoihin, jolloin ne vievät vähän tilaa ja ne on helppo ottaa.
- Kata ruuat pöytään syömäjärjestyksessä. Ensin salaatit ja kylmät ruuat, kalaruuat ennen liharuokia, miedommista mauista vahvempiin. Seuraavaksi lämpimät ruuat. Leivät ja voi sekä tahnat katetaan loppuun.
- Jos koristelet pöydän kukilla, aseta ne keskelle tai tarjoiluastioiden taakse, missä ne eivät häiritse kurkottelua.
- Asettele korkeille vadeille pöydän keskelle paloina tarjottavat ruokalajit, joita on helppo ottaa lautaselle. Kata etualalle itse annosteltavat ruuat ja salaatit.
- Jos mahdollista, laita makeat tarjoilut ja niille tarkoitetut lautaset eri pöydälle kuin suolaiset.
- Kata kakku makean pöydän etualalle, josta sitä on helppo leikata. Sen taakse voit asetella jalallisiin vateihin pikkuleivät ja valmiiksi leikatut piiraspalat.
- Kata kahvikupit, juomalasit ja juomat sivupöydälle.
- Laita noutopöytään tarjolle ruokia pienissä erissä ja täydennä tarjoiluvateja menekin mukaan.
Vinkki! Todella ahtaassa tilassa ja rennossa juhlassa buffetin kattamista voi harkita keittiön työtasolle. Jos sinulla on keraaminen liesitaso, voit nostaa lämpimiä ruokia sen päälle ja pitää ne aivan pienellä teholla lämpiminä.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa