6 munaa
6 dl täysmaitoa
2 dl ruokakermaa
½ dl vehnäjauhoa
½ tl suolaa
lehtipersiljaa

Täyte
300 g valkokaalia
100 g herkkusieniä tai siitakesieniä
1 pieni kesäporkkana
tilkka ruokaöljyä
¾–1 dl valmista sushiviinietikkaa (Kikkoman)


1. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki kulhossa ja lisää maito, kerma, jauhot, suola ja silputtu persilja. Kaada seos voidellulle leivinpaperille uunipellille.

2. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes munakas on kypsää. Nosta pois uunipelliltä leivinpaperin kanssa pöydälle jäähtymään.

3. Leikkaa kaali ohueksi silpuksi, hienonna herkkusienet ja ota kuoritusta porkkanasta ohuita lastuja esim. juustohöylällä. Leikkaa lastut tarvittaessa lyhyemmiksi. Kuullota kasvisseos nopeasti pannulla pienessä öljymäärässä ja kumoa seos kulhoon. Lisää sekaan valmis sushietikka. Sekoita ja nosta peitettynä viileään maustumaan noin tunniksi.

4. Nostele valutettua täytettä munakkaan pinnalle ja kääri munakaspohja leivinpaperia apuna käyttäen tiukahkolle rullalle. Jätä liitoskohta rullan alle. Leikkaa paloiksi ja tarjoa viileänä.

Teksti Marja Samuli, kuva Pia Inberg