Pesto, basilika ja tuoreet tomaatit ovat spagetin ylimpiä ystäviä.
Pesto, basilika ja tuoreet tomaatit ovat spagetin ylimpiä ystäviä.

Kun lämpömittari huitelee hellelukemissa, ei hellan ääressä huvita huhkia. Onneksi helppo kesäpasta on pöydässä alle puolessa tunnissa!

Simppelit pastaruuat lunastavat paikkansa myös kesäkokin keittiössä. Ne ovat nopeita, helppoja, täyttäviä ja yleensä myös edullisia ruokia.

Mutta mikä on kesäpastan ydin? Tietenkin se, ettei sen parissa tarvitse rehkiä hiki hatussa. 

Kesäpastan kastiketta ei keitetä

Helpoimmillaan kesäpasta tarkoittaa sitä, että keitetyn pastan sekaan pilkotaan sopivia makuaineita. Varsinaista kastiketta ei tarvita, jos sattumat ovat tarpeeksi maukkaita ja meheviä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kesäaikaan pastaan sekoitetaan reilusti tuoreita kasviksia. Mehevät ja makeat tomaatit, rouskuvat kevätsipulinvarret ja raastettu kesäkurpitsa tuovat pastaan makua ja ruokaisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos mielit tuhdimpaa pastaa, lisää savukalaa, hyvää kinkkua tai keitettyä kananmunaa. Kuuma pasta lämmittää sattumat syöntikuntoon kuin itsestään!

Erilaiset yrtit kuten basilika, persilja, timjami ja jopa tilli ovat omiaan tuomaan makua kesäpastoihin. Valkosipulin ystävä lisää luonnollisesti kynsilaukkaa joko raastettuna tai ohuina viipaleina. Muista, että raa'an valkosipulin maku on varsin tymäkkä. Annostele varovasti!

Loraus öljyä ja tiraus sitruunaa riittävät

Juusto ja pasta kuuluvat ehdottomasti yhteen: pieni nokare raastettua parmesaania tai pari fetamurusta tuovat kesäpastaan ihanaa makua. Kokeile myös sinihomejuustoa.

Koska kesäpastan ydin on kepeys, kastikkeeksi riittää pieni loraus öljyä ja tiraus sitruunaa. Pesto on aina hyvä valinta pastan seuraksi. Myös lusikallinen ranskankermaa maistuu mahtavalta vaikka savukalapastan seassa.

Usein ne parhaat kesäpastat syntyvät kaapissa lojuvista aineista. Jos kaipaat resepti-inspiraatiota, tästä linkistä löydät KK:n suositut ja herkulliset pastat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla