Palstalla toimitus parantaa maailmaa yksi epäkohta kerrallaan.

Ystäväni kävi vuosia sitten kehityskeskustelun miesystävänsä kanssa. Hän halusi antaa palautetta suhteen nykytilasta ja sopia tulevaisuuden tavoitteista, joihin hänen mielestään pitäisi kuulua muutto samaan osoitteeseen.

Minua ajatus parisuhteen kehityskeskustelusta nauratti, mutta työelämästä voisi napata kotikäyttöön välitilinpäätökset.

Inspiroiduin työkaverista, joka järjesti tilinpäätöslounaita: naisporukka kokoontui puolen vuoden välein pohtimaan, mitä kukin on saanut aikaan työn, rakkauden, kuntoilun ja rahan saralla. Perinne päättyi, kun kaverit hajaantuivat maailmalle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Minä kokeilin yksityistä välitilinpäätöstä. Asetin tavoitteet vain kahden kuukauden päähän: liikuntaa kaksi kertaa viikossa, kiitos-sana käyttöön joka päivä ja ainakin kerran viikossa kotiin ennen kuutta. Liikunnan suhteen en onnistunut lainkaan, mutta kiitosta muistin jakaa vähän paremmin kuin ennen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sitten unohdin koko asian. Tänä talvena havahduin taas siihen, että elämäni on täyttynyt työstä ja nukkumisesta. Hankin kummilapsille joululahjat, mutta en vienyt nuorinta heistä joulusirkukseen. Jumpassa kävin ehkä ehkä viisi kertaa. Elokuviin pääsin, kun puoliso pakotti.

Onneksi uusi vuosi tuo mukanaan uuden mahdollisuuden. Maaliskuussa on taas aika tehdä välitilinpäätös ja katsoa, olenko käyttänyt aikaa asioihin, joita pidän oikeasti tärkeinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla