Juontaja Peter Nyman paljasti Kodin Kuvalehdelle, mistä tulee voitokas olo.
Juontaja Peter Nyman paljasti Kodin Kuvalehdelle, mistä tulee voitokas olo.

Hyvät arkirutiinit ovat Uutisvuoto-juontaja Peter Nymanin hyvinvoinnin salaisuus. Niihin kuuluu myös maadoittava walkfulness-kävely.

1. Superfood-pommi aamiaiseksi

”Kello herätti seitsemältä kuten aina arkena. Menin suoraan keittiöön valmistamaan sörsselssöniä koko perheelle. Nimen olemme napanneet Speden elokuvasta. Tämä smoothie on varsinainen superfood-pommi: siihen tulee banaania, avokadoa, inkivääriä, minttua, pinaattia, kauraleseitä, rahkaa, pakastemarjoja, omenia kesämökiltä ja kauramaitoa. Olen sanonut lapsille, että kun tällaisen lasillisen pudotatte huiviin, pärjäätte pitkään.”

2. Pää tyhjäksi walkfulnessilla

”Töistä kotiin päästyäni tajusin, että tarvitsen raitista ilmaa. Pukeuduin lämpimästi ja lähdin kävelemään Kruununhaan ja Katajanokan rantaviivaa pitkin. Yritin harjoittaa walkfulnessia. Se tarkoittaa, että keskityn vain siihen, miltä kävely tuntuu ja mitä aistin, enkä mieti muita asioita. Onnistuin jopa aika hyvin. Pääsin hieman maadoittamaan itseäni, mikä tuli tarpeeseen. Elämässäni on nyt paljon muutoksia, kun lopetin uutisissa ja aloitin jälleen Uutisvuoto-ohjelmassa.”

3. Istumameditaatio ja ruutukielto ennen nukkumaanmenoa

”Illalla, kun muu perhe oli jo nukkumassa, tyhjensin vielä lisää päivän kohinaa pois päästäni istumameditaation avulla. En katso televisiota enkä käytä tablettia myöhään illalla, koska haluan mennä nukkumaan ilman niistä hohtavaa sinistä valoa. Sängyssä luin Jan Guilloun kirjaa Sillanrakentajat, joka kertoo tarinaa 1900-luvusta. Ennen nukahtamista ajattelin kirjan päähenkilöitä, kolme nuorta miestä, jotka kaikki joutuivat päättämään tulevaisuutensa suunnan.”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla