Parikymppisenä Tony Tähti painoi yli 200 kiloa. Hän yritti laihduttaa, koska halusi tehdä vaikutuksen toisiin ja pärjätä seurustelumarkkinoilla. Myöhemmin hän ymmärsi, ettei se ole hyvä syy.

Kaarinalainen Tony Tähti, 33, valmistui juuri personal traineriksi ja valmentaa nyt nuoria liikkumaan ja syömään oikein. Sysäyksen uuteen ammattiin antoi oma elämänmuutos. Parikymppisenä hän painoi 204 kiloa.

Tonyn paino alkoi nousta jo varhain teini-iässä.

”Perhe-elämä oli rauhatonta, sillä isän alkoholinkäyttö lähti rajusti käsistä. Kyllähän se jälkensä jätti”, Tony kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Saatoin pelata tietokoneella monta tuntia yhteen menoon ja koko ajan myös söin.”

Koska häntä kiusattiin koulussa, hän vetäytyi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”En päässyt muiden mukaan, joten pelasin tietokoneella World of Warcraft -roolipeliä. Saatoin pelata monta tuntia yhteen menoon ja koko ajan myös söin. Rakastin tonnikalaa ja riisiä, ja vedin sitä mielettömiä määriä, samoin kuin muutakin kotiruokaa. Hapanimeläkastikkeeseen olin hulluna. Leipää ja karkkia meni taukoamatta.”

Useita kertoja Tony yritti pudottaa painoaan, mutta kilot tulivat aina takaisin. 

Tony (oik.) on soittanut monissa bändeissä. Tanks voitti bändikisan vuonna 2011.

”Baarissa sain kuulla, että kasvoni ovat ihan kivat, mutta siitä alaspäin en kelpaa. Eräs tyttö sanoi asian minulle lähes sanatarkasti noin. Se sattui, vaikka arvostan rehellisyyttä. Enkä voi syyttää häntä, koska ulkonäöllä on suuri merkitys ensikohtaamisessa. Ihastus ei ole valinta vaan tunne.”

Pärjätäkseen seurustelumarkkinoilla Tony alkoi laihduttaa. Vaikka hän laihtui valtavasti, olo ei ollut hyvä, ja kilot tulivat takaisin.

”Petyin pahasti, kun laihtuminen ei tehnytkään minua houkuttelevammaksi sen ainoan ihmisen silmissä, jota ajattelin.”

”Kiihkeys hellitti, ja aloin olla armollisempi itselleni.”

Vähitellen Tony ymmärsi, että syy laihduttamiseen on lähdettävä itsestä.

”Mikä tahansa syy aloittaa liikunta ja terveempi elämä on hyvä, mutta uusien elämäntapojen pitämiseen vaaditaan omaa tahtoa. Jos rakentaa toisten varaan, rakentaa samalla itselleen tunnemiinan, joka voi laueta milloin tahansa.”

Lue Tony Tähden elämäntarina Kodin Kuvalehdestä 9/18. Voit lukea sen myös digilehdestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla