Trampoliinivammat näkyvät valitettavan usein lääkärin vastaanotoilla ja sairaaloissa kesällä. Silmänräpäys voi muuttaa kokeneenkin hyppijän elämän, muistuttaa entinen kilpavoimistelija Jari Mönkkönen.

 

Entinen ammattivoimistelija Jari Mönkkönen alkoi kampanjoida pihatrampoliinien turvallisuuden puolesta, kun hän halvaantui vuonna 2016. Silmänräpäys voi muuttaa kokeneenkin voltintekijän elämän: Jari tuli kaksoisvolttia takaperin paikaltaan tehtyään alas volttimonttuun niskalleen ja neliraajahalvaantui.

Yllä olevalla videolla Jari Mönkkönen kertoo kolme tärkeintä asiaa, jotka kaikkien lapsilleen trampoliinin hankkineiden vanhempien pitäisi ottaa huomioon. Ne ovat tiivistetysti:

1. Tärkein on kunnollinen ja hyvin kiinnitetty turvaverkko. Älä myöskään osta kaupan halvinta trampoliinia, vaan valitse laadukas tuote, jossa on hyvät jouset ja matto.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Vanhempien tehtävä on valvoa lasten hyppimistä. Ponnistamisen voimistaminen eli buustaus voi johtaa hallitsemattomaan ilmalentoon ja loukkaantumiseen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Huolehdi myös, että kovin eripainoiset eivät hypi samaan aikaan, jotta ilmalennoista ei tule liian rajuja. Kaksoisvolttien harjoittelu vaatii ammattilaisen valvontaa, joten jätä se urheiluseuroille.

Lue lisää:

Sisältö jatkuu mainoksen alla