Pitääkö 50 täyttäneen salata ikänsä, jos hän haluaa töitä? Lukijamme kysyivät, toimitusjohtaja ja valmentaja Anitta Niemelä vastaa.

Raakataanko 50+ hakijat pois ensimmäiseksi?

Kysymys: Pitääkö paikkansa, että yritykset antaessaan rekrypyynnön laittavat ensimmäiseksi reunaehdoksi iän ja 50-vuotiaat raakataan pois? Näin kuulin eräältä rekryämistyötä tekevältä. Pelkäävätkö työnantajat oikeasti kokemusta ja tietoa?

Anitta Niemelä: Ikä ei saa lain mukaan olla valintakriteeri. Toisaalta jokainen rekrytoiva yritys miettii tarkkaan, millaisen profiilin uudelta henkilöltä toivoo. En siis yleistäisi. Pidä itse huolta, että juuri sinun osaamisesi on ajan tasalla. Silloin kokemus on plussaa. Asenne ratkaisee eniten, eli fokusoi itse omiin vahvuuksiin.

Jätänkö  iän pois työhakemuksesta?

Kysymys: Kannattaako jättää ikä kokonaan pois hakemuksesta, että pääsisi haastatteluun? Miten työnantajat suhtautuvat tällaiseen?

Anitta Niemelä: Kun itse luen hakemuksia tai CV:tä, minua harmittaa, kun joudun  yksityisetsivän tavoin tulkitsemaan asioita kuten ikää. Minusta esimerkiksi syntymävuosi ansioluettelossa on ok. Hakemukseen sitä en laittaisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mieti, mitä haluat korostaa. Myisinkö minä esimerkiksi parhaiten osaamistani aloituslauseella "olen 56-vuotias hiihtoa harrastava nainen" vai "olen huippuosaaja, jolla on todistetut näytteet hyvistä tuloksista"?

Kannattaako iästä edes puhua?

Kysymys: Kannattaako kysyä työnantajalta, että miten suhtaudutte kokemukseen/ikään? Kannattaako iästä puhua oma-aloitteisesti ollenkaan? Olen yli 50.

Anitta Niemelä: Miksi puhuisit iästä? Korosta niitä asioita, jotka ovat vahvuuksiasi, osaamisiasi tai muita asioita, jotka ovat olennaisia ko. yrityksen tai tehtävän suhteen. Ikä on sitä harvoin. Ikä ei saa olla valintakriteeri, jolloin suotta saatat rekrytoijan hankalaan asemaan ja "selkä seinää vasten".

Kodin Kuvalehdessä pyöri 2015 juttusarja, jossa etsittiin töitä viisikymppisille, työttömiksi jääneille naisille. Yhtenä sarjan asiantuntijoista toimi muutos- ja kehitysprosesseihin erikoistuneen HRM Partnersin toimitusjohtaja ja valmentaja Anitta Niemelä.

Kysymykset ja vastaukset ovat livechatistä, jossa lukijamme saivat kysyä Anitta Niemelältä työn hakemisesta.
 

eläkeläismummo

Jos tulee tilaisuus, voi kysyä työnantajalta, onko mahdollisesti nuorempi ihminen heillä töissä vielä 15 v kuluttua.  50-ikäisen ottaessa hän todennäköisesti on, ja on työlleen omistautunut ja osaava.  Voi suositella vakaata työntekijää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla