Paahtoleipää, tilliä ja rapuja. Mitäs muuta sitä tarvittiinkaan onnistuneiden rapujuhlien järjestämiseen?

  • Varaa 6–10 rapua henkeä kohden. Harvoin rapuja on pöydässä niin paljon, että vain niillä saa vatsan täyteen. Ravut sopivat aterian alkuun tai loppuun. Rakenna menu siten, että tarjoat täyttävän alkuruuan ja päätteeksi meheviä rapuja tai toisinpäin.

  • Rapujen syönnissä tarvitaan kunnollinen veitsi. Etiketin mukaan rapuveitsi on ainoa, jonka saa laittaa suuhun.

  • Rapukauluri on tarpeen suojaamaan vaatteita. Tehtävään käy pyyheliinakin, jonka perinteisesti pöytänaapuri sitoo niskan taakse kiinni.

  • Rapujuhlien juomaksi sopii aina kivennäisvesi, oluista vehnäoluet ja kotimaiset lagerit, viineistä kuivat, hiukan hapokkaat valkoviinit – eikä snapsiakaan sovi unohtaa. Raikasta vettä on hyvä varata pöytään riittävästi.

  • Varaa riittävästi lautasliinoja, sillä rapujen syöminen on sotkuista puuhaa.

  • Kata pöytään muutama vedellä ja sitruunamehulla täytettävä astia, jossa ruokailijat voivat huuhtoa välillä sormiaan.

  • Lyhdyt ja värilamput luovat ihanaa juhlatunnelmaa.

  • Jos syötte ulkona, varaa illaksi lämmittäviä vilttejä viluisille.

  • Idea! Maalaa vieraiden nimet suoraan viinilasiin vesiliukoisella lateksilla. Rapujuhlissa voi nimikortin tilalla lukea rennosti Tervetuloa!

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla