Villasukkakoulun ohjeilla sukanteko sujuu aloittelijaltakin.
Villasukkakoulun ohjeilla sukanteko sujuu aloittelijaltakin.

KK:n villasukkakoulun oppitunnit on nyt käyty, mutta vielä ehdit mukaan. Katso tästä vaihe vaiheelta villasukan teon kaikki vaiheet. Onnistut varmasti!

1. Ensimmäisellä oppitunnilla selvitettiin, kuinka sukasta tehdään saajalleen oikean kokoinen, ja opeteltiin luomaan oikea määrä silmukoita.

2. Toisella oppitunnilla päästiin jo neulomisen makuun. Opettelimme neulomaan sukan varren perinteisenä joustinneuleena. Vaihtelunhaluisille opetettiin kierrejoustimen ja valepalmikon teko.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Kolmannella oppitunnilla päästiin kantapään kimppuun. Ensin opeteltiin kantalappu, sitten kantapohja.

Jos kantapään teko tuntuu ylivoimaiselta, ei hätää. Mukana on myös video-ohjeet sekä kantalapun että kantapohjan tekoon.

4. Neljännellä oppitunnilla siirryttiin kantapäästä jalkaterään. Opimme poimimaan silmukat kantalapun reunasta ja tekemään kiilakavennukset.

5. Viidennellä oppitunnilla opeteltiin kärkikavennusten teko ja pääteltiin sukka.

Nyt vain seuraavan sukan kimppuun!

Vierailija

Olen 84v.Teen joka vuosi hyväntekeväisyyteen sukkia, lapasia ja muutakin mitä tarvitaan.Omaisilla sukkia riittää.En osaa lopettaa.Langat vaan on melko hintavia

Pimpula

Itse neulon paljon villasukkia ja lapasia. Olen jo 2 vuonna ollut jakamassa niitä asunnottomien yössä Hgin Dallapuistossa ja haluan edelleen auttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla