Kulmakarvojen nyppimisessä kannattaa olla maltillinen, sillä vahingon sattuessa voi joutua odottamaan kauan, ennen kuin saa kulmansa entisen näköiseksi.

Nypitkö kulmasi vahingossa hassun muotoiseksi tai innostuitko liikaa karvojen poistamisessa? Pulma on harmillinen, sillä kadonneisiin kulmakarvoihin ei auta kuin aika.

"Jos haluaa karvansa takaisin, vain kasvatusprojekti auttaa", kosmetologikouluttaja Tanja Warjonen Suomen Kosmetologikoulusta kertoo.

Warjosen mukaan on yksilöllistä, kuinka nopeasti karva kasvaa takaisin. Kasvunopeuteen vaikuttaa myös ikä. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Jos karvojen juurituppi ei ole tuhoutunut, karva kyllä kasvaa lopulta takaisin aivan samalla tavalla kuin muutkin kehon karvat."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Maltti on valttia

Jotta juurituppi ei tuhoutuisi, Warjonen neuvoo olemaan hellä kulmille. Kulmakarvoja ei tulisi nyppiä, vahata tai ajaa turhaan. Kasvatusprojektin aikana kulmakarvat voi meikata esimerkiksi kulmakynällä.

Warjonen neuvoo nyppimään kulmat niin, että aloittaa nyppimisen ensin kulmakarvojen alapuolelta, korkeimmalta kohdalta. Nyppiminen kannattaa tehdä karva kerrallaan. Välillä kannattaa pysähtyä katsomaan kulmakarvojen yleisilmettä ja toteuttaa samat muutokset vastapuolen kulmakarvoihin.

Varo nyppimistä liikaa yläpuolelta.

"Kulmia kannattaa nyppiä mieluummin alapuolen linjaa pitkin, sillä yleensä nyppimällä halutaan kulmaan nostoa. Jos innostuu nyppimään kulmakarvoja liikaa yläpuolelta, niistä voi saada aikaan raskaat ja väsyneen näköiset", Warjonen varoittaa.

Kaikilla on kulmissa puolieroja

Jos kulmakarvat ovat luonnostaan eri tasolla, Warjonen neuvoo etsimään kultaista keskitietä niiden välillä. Toista voi nyppiä vähän yläpuolelta ja toista alapuolelta.

"Eriparia olevat kulmat eivät ole mitenkään harvinaisia, sillä suurella osalla meistä on epäsymmetriset kasvot."

Warjonen tietää, että kasvojen yleisilme voi muutenkin muuttua iän myötä, kun kasvojen ihon kimmoisuus alkaa hävitä. Hän neuvoo, että yksi apu ongelmaan on kestopigmentointi, jolla kasvojen ilmettä voidaan avartaa. 

Vierailija

Minulla ei kasva kulmakarvoja juuri lainkaan, olen muutenkin vaalea ja ohuthiuksinen. Nypin loputkin pois, ja tarvittaessa teen itselleni kulmaat meikillä. Käytän paksusankaisia silmälaseja, niin kulmakarvojen puuttumista ei juuri huomaa. Rohkeat voisivat kokeilla tätä minun konstiani.

Sisältö jatkuu mainoksen alla