Joskus luopuminen on viisainta, mitä voit tehdä. Tässä viisi työhösi liittyvää asiaa, jotka voit lopettaa heti.

1. Lakkaa lukemasta meilejä iltaisin.

Jos vastaat työsähköposteihin puoliltaöin, annat pomollesi tai työkavereillesi luvan tunkeutua vapaa-aikaasi.

Aseta itsellesi rajat ja noudata niitä. Oikeasti vapaa vapaa-aika lataa akkujasi ja tekee sinusta myös tehokkaamman työntekijän.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Lakkaa haukkumasta itseäsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Saiko ystäväsi uuden työpaikan, mutta sinä et? Uskotko, että se johtuu siitä, että hän on ääliö? Ajattelisitko noin ystävästäsi, jos tilanne olis päinvastainen?

Lakkaa arvostelemasta itseäsi. Siitä ei ole mitään hyötyä, mutta se vie energiaa ja lamaannuttaa sinut.

Käytä energiaa mieluummin itsesi kehittämiseen kuin itsesi moittimiseen. Kohtele itseäsi edes yhtä lempeästi kuin ystävääsi. 

3. Lakkaa keskittymästä kielteiseen.

Ihminen huomaa helpommin negatiiviset asiat kuin positiiviset. Evoluution kannalta se on järkevää, mutta nykyihmisen mielen kannalta tuhoisaa. 

Lakkaa siis listaamasta, mikä kaikki on vialla työpaikallasi. Yritä sen sijaan keksiä asioita, jotka toimivat ja keskity niitä. Muutos asenteessasi ja lopulta mielialassasi on valtava.

4. Lakkaa vertaamasta itseäsi muihin.

Onnistuiko projektisi paremmin kuin kollegan projekti? Mainitsiko pomo sinut infossa ainoana tiimistäsi? Lakkaa vertaamasta itseäsi muihin, vaikka se tuntuisi hyvältä. Se vie huomion siitä, mitä oikeasti haluat tehdä.

Valitse tavoitteet, joihin pääseminen tekee sinut onnelliseksi, älä niitä, joita ajattelet muiden haluavan saavuttaa.

5. Lakkaa peittelemästä vikojasi.

Kukaan ei ole hyvä kaikessa. Ellet pyydä apua, kun sitä tarvitset, olet tehoton ja tuhlaat resursseja. Kun keskityt peittelemään heikkouksiasi, luot lisäksi epäluottamuksen ilmapiiriä. Se on merkittävä este yhteistyölle.

Lähde: Fast Company

Sisältö jatkuu mainoksen alla