Selvästi onnellisilla ihmisillä on tiettyjä yhteisiä tapoja ja ominaisuuksia.

Onnelliset ihmiset...

1. Tuntevat.

Voisi ajatella, että onnellinen elämä tarkoittaa, että tuntee lähinnä mukavia tunteita. Mutta ei pelkästään. Todellinen onnellisuus vaatii myös kurjien tunteiden tuntemista.

Jos vihan, surun ja pettymykset yrittää piilottaa ja olla tuntematta, ei voi syvimmiltään olla onnellinen. Tunteiden tunteminen tekee terveemmäksi ja antaa myös voimia löytää ongelmiin ratkaisuja.

2. Pitävät hauskaa.

Onnistuminen ja vakava suhtautuminen asioihin ei ole tärkeintä: Tee sitä, mikä tuo sinulle iloa, ja varaa siihen myös aikaa. Onnellisimmat ihmiset osaavat ottaa ilon irti elämästä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Hylkäävät turhan.

Jokaisen elämä muuttuu matkan varrella: ihmisiä, paikkoja, asioita ja tekemisiä jää taakse. Jos kaikesta pitää kynsin hampain kiinni, ei saa otettua askelia eteenpäin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onnellinen osaa irrottaa siitä, mikä on käynyt turhaksi ja raskaaksi. Hän osaa huomata, että on itse muuttunut, ja että myös omat unelmat ovat muuttuneet.

4. Puolustavat tärkeintä.

Onnellinen tietää, mitä hän haluaa puolustaa. Siksi hän tietää, että joskus pitää tärkeimpien asioiden takia kieltäytyä vähemmän tärkeistä. Se on myös ainakin hiukan helpompaa, kun tuntee omat arvonsa ja asioiden tärkeysjärjestyksen.

5. Omistautuvat suurelle.

Helpolla pääseminen kuulostaa mukavalta, mutta onnelliseksi se ei useinkaan tee.

Omien kykyjen likoon laittaminen taas saa näkemään koko oman olemisen uudella tavalla: onnellinen kokee elämänsä olevan jossakin suhteessa tärkeä. Pysy siis uskollisena asioille, jotka ovat juuri sinulle arvokkaita.

6. Tekevät virheitä.

Onnellisuus ei tarkoita varman päälle pelaamista. Pikemminkin siihen mahtuu uteliaisuutta elämälle ja uusille asioille.

Uuteen tarttuessa voi tehdä virheitä, pettyä ja epäonnistua. Samalla voi silti löytää sellaista, mikä vanhoilta raiteilta ei koskaan löytyisi. Virhe on onnelliselle jotain, mikä kuuluu kauppaan.

Onnellinen ottaa vastaan elämän kaikki puolet.

Lähde: goodlifezen.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla