Popsi, popsi paprikaa: se on oikea C-vitamiinipommi ja pitää flunssan loitolla. Tiesitkö, että paprika tekee ihmeitä myös iholle?

Mehukkaasti hampaissa rouskuva paprika on superterveellinen vihannes, jota kannattaa syödä ainakin viidestä syystä.

1. Paprika on vitamiinipommi.

Keltaisessa paprikassa on jopa viisi kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa. C-vitamiini on tuttu ase taistelussa flunssaa vastaan, ja se voi tulehdusten lisäksi pitää loitolla jopa syöpää ja sydänsairauksia.

Paprika sisältää myös muita tärkeitä ravintoaineita kuten foolihappoa, B- ja E-vitamiinia sekä karoteenia, A-vitamiinin esiastetta. A-vitamiinia on eniten punaisessa paprikassa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Paprika saa ihon hehkumaan.

Paprikan karotenoidit ehkäisevät ihon rypistymistä ja lisäävät sen pintaverenkiertoa. Karotenoidit voivat olla toimiva keino myös aknea vastaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Paprikasta saa herkullista ruokaa.

Paprika on terveellisintä raakana, esimerkiksi salaateissa, mutta se sopii hyvin myös ruuanlaittoon. Paprika maistuu pataruuissa, keitoissa, piiraissa ja pizzoissa. Täytetyt uunipaprikat ovat herkkua.

4. Paprika on kevyttä.

Paprika sopii myös kevyeen ruokavalioon ja siinä on paljon kuitua. Yhdessä paprikassa on vain 30 kilokaloria.

5. Paprika tuo väriä ruokapöytään.

Paprikaa on montaa eri väriä. Makeita vihannespaprikoita on tavallisten punaisen, keltaisen ja vihreän lisäksi myös valkoisina ja lilanvärisenä. Tuliset maustepaprikat eli chilit ovat oma lukunsa.

Lähteet: Ruokatieto, Kotimaiset kasvikset ry

Sisältö jatkuu mainoksen alla