
20 prosenttia suomalaisista säilyttää yli viisi tai jopa kymmenen vuotta vanhoja mausteita kaapeissaan, kertoo Meiran tutkimus. Tässä viisi vinkkiä, kuinka saat maustekaapistasi parhaan hyödyn.
Näin saat pidettyä mausteet hyvässä järjestyksessä.
1. Käy mausteet läpi kerran vuodessa. Heitä pois vanhentuneet.
Kardemumma säilyy hyvänä kaksi vuotta.
2. Kokonaiset mausteet säilyvät viisi vuotta, yrtit ja jauheet kolme vuotta ja aromaattisimmat mausteet, esimerkiksi kardemumma, kaksi vuotta.
3. Älä ripottele maustetta suoraan purkista kattilaan. Purkkiin tunkeva kosteus nopeuttaa vanhentumista.
4. Paras paikka mausteille on pimeä kaappi, ei lämmin valoisa hylly lieden lähellä.
Vanhentuneesta mausteesta ei irtoa makua.
5. Ei hätää. Vanhentuneen mausteen käyttäminen ei ole haitallista, mutta makua siitä ei irtoa.