
Pikapiparitaikinan maku on mausteinen, mutta taikina käy jääkaapissa vain jäähdyttelemässä.
Jos olet empinyt joulupipareiden leipomista taikinan seisottamisen takia, tämä ohje on juuri sinulle!
Pikapiparitaikina tehdään kakkutaikinan tapaan vaahdottamalla ja jauhot lisätään taikinan joukkoon nopeasti sekoittaen. Pipareista tulee sitä rapeampia, mitä vähemmän vaivaat taikinaa. Taikina kannattaa nostaa jääkaappiin jäähdyttelemään tunniksi, jotta sen käsittely on helpompaa.
Piparit palavat helposti, joten pysyttele uunin ääressä
Ennen kuin alat leipoa, ota pieni pala taikinaa ja koeapaista sitä 175 asteessa 5–10 minuuttia. Paistoaika riippuu pipareiden koosta, joten seuraa kypsymistä herkeämättä.
Ihana päällinen syntyy sulasta suklaasta, pikeeristä ja nonparelleista.
Taikina on sopivaa, kun pipari ei paistossa leviä enempää kuin tuplakokoiseksi. Tarvittaessa lisää taikinaan jauhoja.
Suklaakuorrute sopii piparille
Leivo taikina pipareiksi ja anna jäähtyä. Koristele. Ihana päällinen syntyy esimerkiksi sulasta suklaasta, pikeeristä ja nonparelleista.
Tässä pikataikinan resepti: