
Jätskipalloon kiepsahtavat hittimaut: tuoreet mansikat ja rapeat kauramurut. Helppo kesäherkku on vartissa valmis pakastimeen.
Itse tehty mansikka-keksijäätelö syntyy helpoista aineksista: vain litra mansikoita, muutama kaurakeksi, purkki kaurakermaa ja konsensoitua maitoa. Maultaan se voittaa hienoimmatkin herkkujäätelöt, mutta rahaa säästyy reilusti.
Voit käyttää ohjeeseen valmiita kauralastuja tai leipoa ne nopeasti itse tällä ohjeella. Kokeile maustaa kauralastutaikina inkiväärillä!
Jätskipalloista tulee siistejä, kun kastat kauhan välillä lämpimään veteen. Koristele valmiit annokset kekseillä ja mansikoilla.
Mansikka-keksijäätelö
1½ litraa | 15 minuuttia + 4 tuntia pakastimessa
1 l mansikoita
2 dl kauralastuja murusina
1 tlk (250 ml) vaahtoutuvaa kaurakermaa
1 prk (397 g) kondensoitua
makeutettua maitoa
¼ tl suolaa
Soseuta puolet mansikoista. Pilko loput pieniksi paloiksi. Rouhi kauralastut.
Vatkaa kylmä kaurakerma reilunkokoisessa kulhossa vaahdoksi. Valuta kondensoitu maito joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää mansikkasose ja ripaus suolaa.
Levitä kolmannes vaahdosta korkeareunaiseen kahden litran rasiaan. Ripottele päälle keksimuruja ja mansikkapaloja. Jatka kolme kerrosta. Pakasta rasia vähintään neljäksi tunniksi.
Löydät ohjeen Kodin Kuvalehdestä 13/2023, jonka voit lukea myös Digilehdet.fi-palvelussa. Samasta lehdestä löydät muitakin helppoja reseptejä kesäkokille sekä paljon hyvää luettavaa.