Syysleimut pitävät valoisasta mutta viileähköstä kasvupaikasta. Tutustu perennaan, joka ilahduttaa, kun muiden kukinto alkaa jo hiipua.

Syysleimujen kaunis kukinta on alkanut aurinkoisilla paikoilla jo heinäkuun puolella - ja väriloisto jatkuu pitkälle syksyyn. Kun useimmat muut puutarhan monivuotisista kasveista alkavat näyttää aikansa eläneiltä, leimut kukkivat vielä pitkään upeana ja näyttävänä.

Syysleimut (Phlox paniculata) istutetaan hyvään, ravinnerikkaaseen multaan ja aurinkoiselle paikalle. Valitse kuitenkin paikka, jossa maa ei kovin herkästi kuivu: leimut viihtyvät valoisassa mutta viileähkössä kasvupaikassa. Kuivuus altistaa kasvit härmälle ja muille taudeille.

Maan tulee olla läpäisevää ja tasaisen hikevää eli kevyttä maata, jossa vesi nousee kapillaarisesti kasvien juurten ulottuville. Kasvien talvenkesto on hyvä ja ne tuoksuvat raikkaalta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Leimut leviävät hillitysti ja kasvavat 40–100 cm korkeiksi. Lajikkeiden väri vaihtelee valkoisesta punaisen ja violetin eri sävyihin. Leimuista saat sekä raikkautta että romanttista hempeyttä pihaasi kaunistamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue lisää syysleimuista

Sisältö jatkuu mainoksen alla