
Vappuna nostetaan malja keväälle yhdessä ystävien kanssa ja katetaan pöytään takuuvarmoja brunssiherkkuja: silli- ja perunasalaattia, hodareita, donitseja ja sitruunalimsaa.
Jotain uutta, mutta silti tuttua! Vapun perinneherkut – sillit, nakit, perunasalaatti ja donitsit – tarjotaan nyt aavistuksen uudella tavalla. Tässä ohjeet onnistuneisiin brunssieväisiin.
Simaa ei aina tarvita, vaan juhlat voi aloittaa itsetehdyllä sitruunalimsalla.
Vappu tulee yhdessä suolaisen sillin ja perunasalaatin kanssa. Tarjoa sillisalaatin ainekset eri kulhoissa, jotta jokainen voi koota mieleisensä annoksen. Ainekset pysyvät myös piknikillä tuoreempina, kun ne on pakattu erikseen.
Nakki sopii ruisleivän väliin siinä missä hodarisämpylänkin. Sopivan tulinen ananassalsa antaa lisäpotkua annokseen ja maistuu hyvältä kylmänä. Nakit voi ottaa piknikille mukaan ruokatermoksessa, jotta ne pysyvät lämpiminä.
Perunasalaatti saa tänä vuonna makunsa yrttiöljystä ja pekonista. Salaatin voi tehdä jo edellisenä päivänä. Salaatin maku pysyy yhtä hyvänä tai jopa paranee.
Helppoa ja herkullista: jälkiruokadonitsit pursotetaan renkaiksi uunipellille ja paistetaan ilman rasvankäryä. Donitsit kannattaa paistaa tarjoilupäivänä ja kuljettaa rasiassa.
Vinkki! Suosi piknikillä oikeita astioita. Ota mukaan värikkäitä teippejä, joilla merkitset lautaset ja lasit. Näin jokainen tunnistaa varmasti omansa.