Kasvisgalette on parhaimmillaan juuri uunista nostettuna.
Kasvisgalette on parhaimmillaan juuri uunista nostettuna.

Kasvispiirakka viedään nyt käsistä – erityisesti jos se on gluteeniton ja vegaaninen! Leivo lehtikaali-palsternakkagalette myyjäisiin tai paloittele iltapalaksi.

Rapeapohjaista ja täytteiltään mehevää piirakka ei voi vastustaa. Juuri sellainen on lehtikaali-palsternakkagalette.

Galette paistetaan uunipellillä ja lopputuloksena on rouhea ulkonäkö ja rapea pohja.

Helppokin galette on, sillä taikinan voi tehdä hyvissä ajoin jääkaappiin. Galette ei piirakkavuokaa tarvitse, koska taikina painellaan suoraan leivinpaperin päälle uunipellille. Sen ansiosta myös pohjasta tulee juuri ihanan rapea.

Jos haluat, voit tehdä yhden ison piiraan sijaan pieniä galetteja. Kummin vain, piirakka valmistuu, kun lisäät täytteet pohjalle ja käännät reunat täytteen päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lehtikaali-palsternakkagalette on sekä vegaaninen että gluteeniton. Maidoton tuorejuusto liimaa kasvikset kohdilleen ja täyte pysyy kasassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Paloittele vasta jääkaappikylmänä

Kasvisgalette on parhaimmillaan suoraan uunista nostettuna, kun lehtikaalit ovat vielä rapeita ja palsternakat ihanasti paahtuneita. Piirakan voi myös jäähdyttää ja nostaa peitettynä jääkaappiin. Älä paloittele piirasta vielä, sillä palojen reunat usein käpristyvät jäähtyessään.

Sujauta myyjäisissä pussiin pari kylmäkallea ja nosta piirakanpalat niiden päälle.

Pilko ja pakkaa piirakka vasta jääkaappikylmänä. Piirakanpalat pysyvät myyjäisissä kylminä, kun sujautat pari kylmäkallea pussiin ja nostat palat niiden päälle.

Lehtikaali-palsternakkagaleten tarkan ohjeen löydät KK:n reseptihausta:

Vinkki! Jos et halua tehdä piirakasta gluteenitonta, voit käyttää tavallisia vehnäjauhoja. Maidottoman margariinin voi korvata voilla ja tuorejuustoksi käy myös muu kuin vegaaninen. Halutessasi voit voidella taikinan reunat vatkatulla kananmunalla.

Voit myös oikoa ja käyttää valmistaikinaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla