Puinen leikkuulauta kannattaa suojata leivinpaperilla, jotta punajuuren verevä väri ei värjää lautaa pysyvästi.
Puinen leikkuulauta kannattaa suojata leivinpaperilla, jotta punajuuren verevä väri ei värjää lautaa pysyvästi.

Punajuuri on juuri nyt huipputrendikäs. Sen maku on mahtava, väri vahva ja sitä voi käyttää koko vuoden. Tuore punajuuri on moninverroin etikkasäilykkeitä maukkaampaa. Ja mikä parasta, naatitkin voi syödä.

  1. Paahdettuna uunissa. Punajuuri on parhaimmillaan paahdettuna. Lohko punajuuret uunivuokaan, lorauta pinnalle oliiviöljyä ja mausta timjamilla. Paahda uunissa, kunnes punajuuret ovat kypsiä.
  2. Mehevyyttä kakkuihin. Punajuuri sopii porkkanan tavoin erinomaisesti makeisiin herkkuihin. Punajuuren ansiosta kakun rakenteesta tulee uskomattoman mehevä. Käytä kakkuihin erittäin hienoksi raastettua punajuurta tai keitä punajuuret pehmeiksi ja tee sosetta.
  3. Naatit käyttöön. Punajuuren naatit sopivat samoihin ruokiin kuin pinaatti ja mangoldia. Kokeile naatteja risottoihin ja piiraiden täytteisiin. Lorauta kuullotetuille naateille balsamicoa. Murustele mukaan fetaa tai sinihomejuustoa.
  4. Raakaraasteena. Punajuuri sopii myös raakaraasteeksi. Raasteen voi pakastaa ja sitä voi käyttää kakkuihin ja piirakan pohjiin.
  5. Helppo kuoria. Jos keität punajuuria vedessä, kypsennä ne kuorineen ja juurineen. Jäähtyneistä punajuurista kuori liukuu pois käsin irrottamalla.
  6. Suojaa leikkuulauta. Verenpunainen punajuuri värjää kädet ja leikkuulaudan, mutta ei huolta, väri lähtee vedellä huuhtelemalla. Puinen leikkuulauta ja pöytä saa nopean suojan leivinpaperista.

Kokeile näitä superhyviä punajuurireseptejä:
Suklaa-punajuurikakku
Vuohenjuusto-punajuuririsotto
Punajuuri-fetapiirakka
Lindströmin kasvispihvit

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla